VilleGallen päivänä Satulinnan herkkupöytään kannettiin kirsikkainen juustokakku. Mauton jasso -biisin hengessä myös tämän kakun keskusta saa jäädä vähän hyllyväksi.
Vain elämää -keittokirja – suoraan Satulinnasta!
Nelosen Vain elämää -sarjassa paitsi lauletaan ja musisoidaan myös syödään hyvin. Ohjelman tähdet kokoontuvat kaksi kertaa päivässä aterialle, jonka menun päivän artisti on suunnitellut itse.
Virittäydy Vain elämää -tunnelmaan kokkaamalla samoja ruokia, joita Anssi Kela, Pave Maijanen, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle nautiskelivat ohjelman kuvauksissa.
Vain elämää -reseptit suoraan Hirvensalmen Satulinnasta, olkaa hyvä!
Nauti lisää Satulinnan ihanista Vain elämää -hetkistä Ruutu.fi:ssä.
Ruokala.net: "Kun haluan palkita itseni, menen siiville ja ehkä yhdelle hiivalle", sanoo VilleGalle.
Soppa ja Nelonen ovat molemmat osa Sanomaa.
Kirsikka-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne tukevaan muovipussiin ja nuiji esimerkiksi kaulimella murusiksi. Sulata voi, ja sekoita se keksinmuruihin. Voitele irtopohjavuoka (noin 23 cm). Kaada muruseos vuokaan ja painele se tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin jähmettymään.
- Tee täyte. Raasta sitruunasta ohut keltainen kuorikerros ja purista mehu (käytä mieluiten luomusitruunaa). Vatkaa juusto, munat, sokerit, mehu ja kuoriraaste yhteen. Kaada seos keksipohjalle ja paista uunissa 50–60 minuuttia. Kakun keskusta saa jäädä hiukan hyllyväksi.
- Anna kakun jäähtyä, ja siirrä se kylmään vähintään neljäksi tunniksi ennen tarjoamista.
- Tarjoa kakku kirsikkahillon kera.
Lue myös: Syö kuin Satulinnassa – Soppa julkaisee neljännen Vain elämää -kauden parhaat reseptit!