Löydät currylehdet ja hajupihkan intialaisista ruokakaupoista.
Pika-rasam
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sinapin- ja juustokuminansiemeniä, kunnes sinapinsiemenet pomppivat. Lisää sipulit. Kun sipulit alkavat ruskistua lisää tamarinditahna (ks. vinkki alla), chili, currylehdet ja tomaattimurska. Huuhtele linssit ja lisää ne veden kanssa kattilaan.
- Paahda kuivassa pannussa juustokuminaa, korianteria ja kurkumaa, noin 1 minuutti. Lisää paahdettu mausteseos (ja hajupihka) keittoon . (Voit myös jättää hajupihkan pois.) Hauduta keittoa 20 minuuttia. Tarjoa tuoreen korianterin kera.
VINKKI Jos käytät kiinteää tamarindia, liota sitä pala pehmeäksi kuumassa vedessä, noin 10 minuuttia. Kaupoista löytyy myös valmiiksi liotettua tahnaa (esim. Santa Maria).