
Helppo sillisalaatti saa seurakseen omenaa, paistettua fenkolia ja kukkakaalia.
Silli-omenasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa silli suupaloiksi ja nosta jääkaappiin. Viipaloi tai kuutioi maustekurkku ja siirrä sekin viileään.
- Siisti fenkolit. Säästä lehdet koristelua varten. Leikkaa kova kanta ja ontot varret pois. Leikkaa fenkolit kookkaiksi suupaloiksi. Irrota kukkakaalin kukinnot. Pese ja lohko omenat.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja kuullota fenkoli-, kukkakaali- ja omenapaloja 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet mutta edelleen napakoita.
- Mittaa vesi ja säilöntäliemi kulhoon. Kumoa kasvisseos kulhoon ja sekoita niin, että lientä on joka puolella. Jätä jäähtymään huoneenlämpöön 30 minuutiksi ja sekoittele silloin tällöin. Voit valmistaa salaatin tähän saakka hyvissä ajoin ennen tarjoamista.
- Juuri ennen tarjoamista valuta kasvikset ja sekoita silli ja maustekurkku joukkoon. Nostele salaatti tarjoiluastiaan ja koristele notkistetulla ranskankermalla, fenkolinlehdillä ja tillillä.