Mainos
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.

Kun gluteenittomat croissantit tehdään aitoa ranskalaista reseptiä mukaillen, syntyy kuohkeita ja päältä rapeita herkkuja, jotka vievät kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-14 kpl
Valmistusaika
2,5 h + 8h + 50min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteenittomat croissantit

Ainekset

150 g +
1 rkl
voita
3
dl
maitoa
25
g
hiivaa
3 ¾
dl
vaaleita Jytte-jauhoja
2 ½
tl
psylliumia
1
dl
tomusokeria
2
hyppysellistä
Pansuolaa
1
dl
tomusokeria
0,25
dl
vettä
Siirappi viimeistelyyn:

Työvaiheet

Leikkaa voi 50 gramman paloihin ja jätä huoneenlämpöön pehmenemään.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon hiiva, anna sen liueta maitoon ja sekoita.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, tee kuoppa jauhoseoksen keskelle ja lisää maito pikkuhiljaa joukkoon sekoittaen puuhaarukalla kokoajan pientä ympyrää. Lisää pehmeä voi (1 rkl) nokareina joukkoon ja vaivaa taikinaa vain hetki, kunnes voi on sekoittunut taikinaan ja taikina tuntuu kimmoisalta (voin ei tarvitse sekoittua tasaisesti). Laita taikina kohoamaan kostean liinan alle 1-1,5 tunniksi.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion muotoiseksi, noin 3 mm paksuksi levyksi. Levitä pehmeä voi (50 g) taikinan päälle lastan avulla niin, että taikinalevy on tasaisesti voideltu. Taita taikinan pitkät reunat kohti taikinan keskustaa niin, että taikina on kolmin kerroin. Käännä taiteltu taikina 90 astetta myötäpäivään. Toista sama alusta saakka vielä kaksi kertaa. Jos taikina tarttuu kaulimeen tai leivinalustaan, voit sirotella taikinan päälle kevyesti lisää jauhoja. Taittele taikina lopuksi kevyesti kolminkerroin ja päällystä muovikelmulla. Nosta taikina 6-8 tunniksi jääkaappiin lepäämään.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Avaa taikina ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3-5 mm paksuksi ja noin 20 cm leveäksi pitkäksi suorakulmioksi. Voit jakaa taikinan kahtia ja tehdä tämän kahdessa erässä. Taikina saattaa halkeilla reunoista, mutta halkeamat voi korjata sormin painelemalla. Leikkaa taikinalevystä terävällä veitsellä pitkän mallisia kolmioita. Rullaa kolmiot leveästä päästä alkaen croissanteiksi. Laita croissantit leivinpaperilla päällystetylle pellille uunin keskitasolle paistumaan 12–15 minuutiksi.

Valmista siirappi croissanttien paistuessa.  Kiehauta vesi ja tomusokeri kevyesti paksupohjaisessa kattilassa. Voitele paistetut croissantit siirapilla ja tarjoa tuoreena voin tai hillon kanssa.

Vinkki: Valmista croissanteja kerralla isompi satsi ja pakasta tuoreeltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3401 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3401 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3401 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3401 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Rosmariinilla ja sitruunalla maustettu marinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Sekoita marinadi kulhossa, lisää maustamattomat broilerinleikkeet ja anna maustua viileässä ainakin muutama tunti ennen grillausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariini-sitruunamarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna rosmariininlehdet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.

Vinkki Rosmariini-sitruunamarinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Se riittää 600–800 g:lle broilerinrintafileitä tai -paistileikkeitä.