Mainos
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.

Kun gluteenittomat croissantit tehdään aitoa ranskalaista reseptiä mukaillen, syntyy kuohkeita ja päältä rapeita herkkuja, jotka vievät kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-14 kpl
Valmistusaika
2,5 h + 8h + 50min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteenittomat croissantit

Ainekset

150 g +
1 rkl
voita
3
dl
maitoa
25
g
hiivaa
3 ¾
dl
vaaleita Jytte-jauhoja
2 ½
tl
psylliumia
1
dl
tomusokeria
2
hyppysellistä
Pansuolaa
1
dl
tomusokeria
0,25
dl
vettä
Siirappi viimeistelyyn:

Työvaiheet

Leikkaa voi 50 gramman paloihin ja jätä huoneenlämpöön pehmenemään.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon hiiva, anna sen liueta maitoon ja sekoita.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, tee kuoppa jauhoseoksen keskelle ja lisää maito pikkuhiljaa joukkoon sekoittaen puuhaarukalla kokoajan pientä ympyrää. Lisää pehmeä voi (1 rkl) nokareina joukkoon ja vaivaa taikinaa vain hetki, kunnes voi on sekoittunut taikinaan ja taikina tuntuu kimmoisalta (voin ei tarvitse sekoittua tasaisesti). Laita taikina kohoamaan kostean liinan alle 1-1,5 tunniksi.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion muotoiseksi, noin 3 mm paksuksi levyksi. Levitä pehmeä voi (50 g) taikinan päälle lastan avulla niin, että taikinalevy on tasaisesti voideltu. Taita taikinan pitkät reunat kohti taikinan keskustaa niin, että taikina on kolmin kerroin. Käännä taiteltu taikina 90 astetta myötäpäivään. Toista sama alusta saakka vielä kaksi kertaa. Jos taikina tarttuu kaulimeen tai leivinalustaan, voit sirotella taikinan päälle kevyesti lisää jauhoja. Taittele taikina lopuksi kevyesti kolminkerroin ja päällystä muovikelmulla. Nosta taikina 6-8 tunniksi jääkaappiin lepäämään.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Avaa taikina ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3-5 mm paksuksi ja noin 20 cm leveäksi pitkäksi suorakulmioksi. Voit jakaa taikinan kahtia ja tehdä tämän kahdessa erässä. Taikina saattaa halkeilla reunoista, mutta halkeamat voi korjata sormin painelemalla. Leikkaa taikinalevystä terävällä veitsellä pitkän mallisia kolmioita. Rullaa kolmiot leveästä päästä alkaen croissanteiksi. Laita croissantit leivinpaperilla päällystetylle pellille uunin keskitasolle paistumaan 12–15 minuutiksi.

Valmista siirappi croissanttien paistuessa.  Kiehauta vesi ja tomusokeri kevyesti paksupohjaisessa kattilassa. Voitele paistetut croissantit siirapilla ja tarjoa tuoreena voin tai hillon kanssa.

Vinkki: Valmista croissanteja kerralla isompi satsi ja pakasta tuoreeltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Hyvä terveys on lisännyt 323 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.