
Marinoi kananpojan fileet kiinalaisella viisimausteella ja fariinisokerilla.
Inkiväärimarinoitu kananpojanfilee ja tomaattihirssi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki marinadin ainekset kulhossa. Kaada marinadi vahvaan muovipussiin.
- Paloittele fileet muutamaan palaan. Sulje fileet pussiin ja sekoita, kunnes mausteseos on levinnyt kaikkialle lihan pintaan. Siirrä viileään maustumaan vähintään 4 tunniksi.
- Laita lisukkeeksi tuleva tomaattihirssi kiehumaan ennen fileiden kypsentämistä (ks. ohje alhaalla).
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi ylimääräinen marinadi fileistä pois talouspaperilla.
- Paahda marinoitua lihaa uunivuoassa noin 20 minuuttia, kunnes se on kypsää ja kauniin väristä. Tarjoa tomaattihirssin kanssa.
Kardemummallla maustettu tomaattihirssi
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo hirssi huolellisesti siivilässä kylmän veden alla. Valuta ja painele kauhalla, jotta saat mahdollisimman paljon kosteutta pois.
- Paahda hirssiä kuivassa laakeassa paistinpannussa keskilämmöllä koko ajan käännellen, kunnes helmet vat irtonaisia ja tuoksuvat paahtuneilta.
- Kumoa hirssit kattilaan. Lisää kuuma kanaliemi, kardemumma, suola ja sinapinsiemenet. Sekoita ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja hauduta hirssiä ja mausteita kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt hirssiin. Sekoita noin 5 minuutin välein.
- Kuutioi säilyketomaatit. Lisää tomaatit ja timjami kattilaan. Jatka hauduttamista 15 minuuttia.
- Jos puuro on liian paksua, notkista sitä vesitilkalla. Mausta voilla ja pippurilla. Lisää ripaus sokeria. Lisää halkaistut oliivit.
VINKKI! Tarjoa lisänä uunissa paahdettuja terttutomaatteja. Paahda ne leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, pirskota hieman öljyä päälle ja kypsennä uunin keskitasossa 125–150 asteessa noin tunti.