
Kasmirin Vain elämää -illallisella herkuteltiin näyttävällä risotolla.
Kasmirin hummeri-äyriäisrisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin hummeriliemi. Kiehauta vesi (ja viini, jos käytät sitä), lisää hummeri veteen ja keitä noin 4 minuuttia. Poista hummeri ja siirrä se kulhoon, jossa on kylmää vettä. Irrota lihat hummerista ja pilko ne myöhempää käyttöä varten. Siirrä hummerinliha jääkaappiin. Siirrä kuoret ja muut ylijääneet osat takaisin kuumaan veteen.
- Kuori ja pilko sipuli, porkkana, selleri ja tomaatti ja lisää ne kattilaan. Lisää myös laakerinlehti. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Keitä lientä noin 20 minuuttia ja siivilöi se sitten. Palauta liemi takaisin kattilaan ja pidä sitä hellalla keskilämmöllä risoton tekoa varten.
- Aloita risoton teko. Kuumenna suuri pannu keskilämmölle. Lisää pannuun oliiviöljy, pilkottu salotti- ja valkosipuli. Paista niitä kaksi minuuttia, kunnes sipuli on hieman pehmennyt. Lisää riisi ja paista kaksi minuuttia.
- Lisää viini ja keitä noin minuutti, pidä samalla riisi koko ajan liikkeessä. Lisää kolmannes hummeriliemestä ja keitä 3-5 minuuttia, sekoita välillä. Odota, että riisi on imenyt suurimman osan nesteestä.
- Lisää loppu liemi vähitellen, sekoita välillä. Kun riisi on muuttunut läpikuultavaksi (noin 20 minuutin keittämisen jälkeen), lisää pilkottu hummerinliha, voi, mascarpone, sitruunan kuori sekä suola ja pippuri. Sekoita voimakkaasti, kunnes kaikki ainesosat ovat tasaisesti sekoittuneet.
- Maista ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa. Tarjoile tuoreen tillin ja parmesaanin kera. Halutessasi voit paistaa risoton päälle kokonaisia (puhdistettuja) katkarapuja ja (tai simpukoita). Myös tuore parsa sopii lisukkeeksi.