Marinoi siivet makeantulisessa marinadissa ja sivele pintaan suklaaglaseeraus.
Suklaiset wingsit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee marinadi. purista limetit kulhoon. kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää muut marinadin ainekset ja sekoita. Laita siivet liemeen ja astia jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
- Tee sillä aikaa karpalomajoneesi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Mittaa kaikki aineet kattilaan. Hauduta hiljalleen 20 minuuttia.
- Soseuta ketsuppi. Painele sose tiheän siivilän läpi, jos haluat siitä sileämpää. Säilytä ketsuppi kylmässä. Karpaloketsuppi säilyy jääkaapissa hyvänä jopa kuukauden.
- Siivilöi marinadiliemi kattilaan. Keitä lientä muutama minuutti, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Kuutioi voi ja sekoita se liemeen. Paloittele suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna grilli. Grillaa siipiä kaasugrillissä keskilämmöllä tai hiiligrillissä epäsuoralla tulella noin 5-10 minuuttia molemmin puolin. Sivele siivet suklaakastikkeella ja valele karpaloketsupilla.