Herkullinen salaatti syntyy käden käänteessä rapeaksi paahdetusta lehtikaalista, hurmaavaksi pehmenneestä vuohenjuustosta, sekä näppärästä esikeitetystä punajuuresta. Suolatut cashewpähkinät ja balsamicokastike viimeistelevät ihanuuden!
Paahdetun lehtikaalin ohjeella voit tehdä lehtikaalisipsejä, kun teet lehdistä sopivan kokoisia suupaloja tai dippailtavia.
Jos haluat tarjoilla vuohenjuuston mieluummin paistettuina kiekkoina, noudata seuraavaa ohjetta: kuumenna pannu hyvin. Laita nokare voita pannulle, ja pidä vuohenjuustotanko visusti kylmässä, kunnes voi "vaahtoaa" hieman. Leikkaa juusto kiekoiksi, ja paista kullanruskeaksi molemmin puolin!
Esikeitetty punajuuri tekee ohjeesta tosi helpon ja nopean. Tämä vakuumipakattu "oikopolku" vaatii vain pikaisen paahtamisen!
Ohjeesta syö lounaaksi kaksi. Neljälle hengelle alkupaloiksi.
Punajuurta ja vuohenjuustoa rapealla lehtikaalipedillä
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin salaatin pohjana toimiva lehtikaali. Se rapsakoituu entisestään päästyään uunista lautaselle odottelemaan muita aineksia!
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Pese ja kuivaa huolellisesti lehtikaali. Poista suurimmat, puisevat lehtiruodit, ja revi lehdet mieleisen kokoisiksi paloiksi. Asettele leivinpaperille uunipellille, ja pirskottele päälle öljyä. Pyörittele lehtikaalisiivuja, jotta öljy peittää ne kevyesti kauttaaltaan. Ripottele suola, ja paista uunissa n.15-20 min. Anna lehtikaalien vetäytyä uunipellillä hetken, ja asettele tarjoilulautaselle.
Valmistele punajuuret uunivuokaan lehtikaalin kypsyessä. Paloittele punajuuri, laita uunivuokaan, ripottele öljy ja mausteet ja pyöräyttele palasia jotta mausteet ja öljy levittyvät tasaisesti. Kuumenna ja paahda punajuuret pikaisesti uunin ylätasolla. Viipaloi vuohenjuusto. Voit laittaa viipaleet viimeisiksi minuuteiksi punajuurien päälle uunivuokaan pehmenemään. Jos haluat, että vuohenjuusto ei värjäydy, pehmennä se erikseen uunipellillä.
Asettele punajuuret lehtikaalipedille. Lisää pehmentynyt vuohenjuusto salaattiin. Ripottele kevyesti murskattuja cashewpähkinöitä ja viimeistele balsamicokastikkeella. Hurmaa, ja hurmaannu!