Sileä, kanelilla maustettu omenahillo on jopa parempaa kuin perinteinen, kun sokeria voi käyttää hieman vähemmän.
Kaneliomenahillo
Ainekset
Työvaiheet
- Käsittele ensin omenat. Pese ja lohko ne kuorineen reiluiksi paloiksi niin, että siemenkota jää jäljelle. Punnitse, että paloja on noin kilon verran. Kumoa omenat kattilaan.
- Lisää vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla välillä sekoittaen noin 10–15 minuuttia. Mitä kauemmin keität, sitä sileämmäksi saat hillon soseutettua. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla.
- Soseuta omenat liemineen sauvasekoittimella.
- Purkita liotettuihin, pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin.
Vinkki! Minihillosokeri sisältää pektiinin lisäksi säilyvyyttä parantavaa kaliumsorbaattia, jota on luonnostaan esimerkiksi pihlajanmarjoissa.