
Tilli ja parsa ovat yllättävän ihana yhdistelmä. Sekoita salaatti ohuista parsasiivuista.
Höylätty parsasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese parsat ja taita varsista muutaman sentin mittainen kova tyvi pois. Vuole parsatangot pituussuunnassa suikaleiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
- Paahda pinjansiemeniä kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat väriä, pari minuuttia riittää.
- Vuole parmesaanista lastuja juustohöylällä. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
- Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri kulhossa. Lisää parsat, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi sekaisin.
- Tarjoa salaatti isosta kulhosta tai nostele se lautasille. Ripottele paahdettuja pinjansiemeniä ja parmesaanilastuja päälle.