
Ravintola Juran ohjeella tehty kuvepaisti on mitä mehevin. Sen kanssa tarjotaan grillatusta omenasta sekoitettua majoneesia.
Juran grillattu kuvepaisti ja omenamajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha noin 2 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
- Tee omenamajoneesi. Pese ja viipaloi omenat ja sitruunat kuorineen noin 1 cm:n viipaleiksi, siemeniä ei tarvitse poistaa. Grillaa viipaleita (hiili)grillissä, kunnes omena on kypsää ja sitruuna on hieman mustunut.
- Poista sitruunaviipaleista kuori ja valkoiset osat. Soseuta sitruunat ja omenaviipaleet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Painele tahna siivilässä kuivemmaksi. Lisää majoneesi, sokeri ja suola omena-sitruunatahnaan.
- Kuumenna grilli tai paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja paista kuvepaistia noin 2−3 minuuttia per puoli. Mausta liha suolalla ja kääri se folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
- Leikkaa liha syiden vastaisesti puolen senttimetrin viipaleiksi. Tarjoa liha omenamajoneesin kanssa.