
Grillattu flatbread saa broilerinakeista ja kesäkurpitsasta ihanan täytteen.
Grillatut flatbreadit broilerinakeilla ja kesäkurpitsalla
Ainekset
Työvaiheet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, rosmariini, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja välissä myös öljy. Alusta taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Valmista tässä välissä kesäkurpitsatsatsiki. Pese kesäkurpitsa ja raasta se. Siirrä raaste siivilään, ripottele päälle suolaa ja anna nesteiden valua noin 15 minuuttia. Painele välillä lusikalla, jotta neste irtoaa paremmin. Hienonna minttu ja valkosipulinkynsi. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon kesäkurpitsaraaste sekä hienonnettu minttu ja valkosipulinkynsi. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Jaa kohonnut flatbread-taikina kuuteen osaan. Kauli osat ohuiksi, pitkulaisiksi levyiksi. Muodolla ei ole niin väliä, flatbreadit saavat olla rustiikkisia. Pirskota halutessasi hieman oliiviöljyä leipien pinnalle. Grillaa kummaltakin puolelta noin kahden minuutin ajan, tai paista kypsiksi 225-asteisessa uunissa. Pidä lämpimänä liinan alla.
Grillaa seuraavaksi kesäkurpitsat ja broilerinakit Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se 3-4 osaan. Leikkaa paloista pitkittäin siivuja. Mausta siivut kummaltakin puolelta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kesäkurpitsoita muutama minuutti per puoli. Grillaa samalla myös broilerinakkeja molemmin puolin, kunnes ne ovat lämmenneet ja saaneet sopivasti väriä.
Voit paistaa kesäkurpitsat ja nakit myös pannulla tai 225-asteisessa uunissa. Kokoa flatbreadit. Levitä leipäpohjalle kesäkurpitsatsatsikia. Asettele päälle grillatut kesäkurpitsat ja broilerinakit. Murustele päälle fetajuusto ja mausta viirulla sriracha-kastiketta. Ripottele päälle vielä paahdettua sipulia sekä tuoretta korianteria.
Reseptin on Jyväbroilerille kehittänyt Hella & houkutus -blogin Mona.