Kokoa tuhdit kasvisburgerit ja viimeistele kerrokset vegaanisella juustolla. Kastikkeena toimii cashewtahna ja hummus.
Mehevät vegaaniset burgerit
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoisot reiluiksi siivuiksi. Tee veitsellä pieniä viiltoja munakoisojen pintaan ja lisää suolaa viipaleiden päälle. Anna suolan imeytyä hetki niin, että viipaleiden päälle kertyy nestettä. Pyyhi munakoisot ylimääräisestä nesteestä ja laita viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
- Lisää munakoisosiivujen päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta viipaleet suolalla, valkosipulilla ja rosmariinilla ja paista 180 asteessa noin 25–30 minuuttia kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja kypsentyneet.
- Tee cashewtahna. Poista paprikasta siemenet. Sekoita cashewtahnan ainekset joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
- Valmista hummus. Laita kaikki hummuksen raaka-aineet monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Lämmitä hampurilaissämpylöitä sekä juustoviipaleita hieman. Täytä hampurilaiset. Laita hampurilaissämpylän ja juuston päälle hummusta, lehtikaalia, munakoisoviipaleita, avokadoviipaleita, tomaattia ja punasipulia. Viimeistele raikkaalla ja tulisella cashewtahnalla.
- Tarjoile burgeri juureslastujen tai bataattiranskalaisten kera.