
Tuliko ostettua liikaa banaaneja? Mustuneet banaanit mehevöittävät valmiilla granolalla tai myslillä höystetyn brunssikakun näppärästi.
Granola-banaanikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja jauhota korppujauholla suorakaiteen muotoinen leipävuoka, jonka tilavuus on 1,5 litraa.
- Sulata voi tai margariini. Soseuta banaanit kulhossa ja sekoita soseen joukkoon hieman jäähtynyt voisula, sokeri ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- Viipaloi taikinan päälle banaani ja ripottele granolaa tai mysliä. Paista banaanikakkua 175-asteisen uunin keskitasolla 50–55 minuuttia, kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsää.
- Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ja kumoa se varovasti.