Kiireisen sinkun arkiherkku syntyy suoraan pannulle. Pilko kasvikset ja anna sulan mozzarellan hoitaa loput.

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
- Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
- Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
- Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.
Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.

Letuista tulee ihanan rouheita, kun mukaan raastaa mehukasta porkkanaa. Niiden pariksi ja täytteeksi sopii lempeänmakuinen sienimuhennos, joka onnistuu niin suppilovahveroista kuin muistakin pannuvalmiista metsäsienistä.
Porkkanaletut sienitäytteellä
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Hienonna salvia. Vatkaa munat, maito ja jauhot kulhossa vispilällä tasaiseksi. Lisää suola, porkkanaraaste ja salvia. Anna taikinan turvota täytteen valmistumisen ajan.
-
Puhdista ja leikkaa sienet suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit. Säästä sipuleiden vihreät varret viimeistelyyn. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla 2–3 minuuttia. Lisää jauhot ja jatka paistamista noin minuutti. Kaada kerma pannuun voimakkaasti sekoittaen. Anna muhennoksen kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä täyte lämpimänä lettujen paistamisen ajan.
-
Paista letut isolla pannulla voissa molemmin puolin kypsiksi. Täytä sienimuhennoksella. Hienonna päälle kevätsipulia.

Tattaririsotto ja siemenpesto
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kaikki peston aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
-
Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös lehtiselleri.
-
Huuhtele tattarisuurimot siivilässä mahdollisten roskien poistamiseksi.
-
Tee kasvis- tai kanaliemi valmiiksi kattilaan.
-
Paista vihanneskuutioita öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tattari ja jatka paistamista toiset pari minuuttia tai kunnes tattari on hieman ruskistunut. Lisää kuumaa lientä noin desi kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen kun edellinen on juuri ja juuri imeytynyt. Jatka liemen lisäämistä kunnes tattari on kypsää. Tähän kuluu noin 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu ja parmesaaniraaste. Tarjoa risotto peston kanssa.
Vinkki! Jos pestoa jää yli, se säilyy noin viikon jääkaapissa ja lopun voi käyttää leivän päällä tai pastan kaverina.

Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.
Raejuustomunakas
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.
-
Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.
-
Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.
-
Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.
Reseptit
- Uusimmat reseptit
- 30 minuuttia
- Aamiainen & brunssi
- Finnhits
- Gluteeniton deli
- Grillaus
- Jauhelihakierre
- Juomat ja smoothiet
- Jälkiruuat
- Kemut
- Kevyet & salaatit
- Kot kot
- Lasten suosikit
- Leivät & piirakat
- Nuuka kokki
- Pastatehdas
- Pihvi & BBQ
- Päivän katiska
- Sokerileipuri
- Sporttiruoka
- Säilöntä
- Vegebaari
- Viikonloppubistro
- Vegaanisia herkkuja