Sacherkakku
Työvaiheet
POHJA
200 g voita
200 g taloussuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
1 prk (300 g) appelsiinimarmeladia
KUORRUTUKSEEN
100 g taloussuklaata
1 tl voita
½ dl kermaa
PINNALLE
appelsiinia
Valmistusohje:
-
Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä.
-
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. puuhaarukalla tai nuolijalla.
-
Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen, alumiinivuokaan.
-
Paista kakkua uunin ala/keskiosassa ensin 175 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 40 min.
-
Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuesti lopulla marmeladilla.
-
Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.