Herkullisen peltipullan juju on erilaiset täytteet.
Peltipulla
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se isoon kulhoon. Liota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
- Vaivaa taikinaan vehnäjauhot aluksi kaksi desilitraa kerrallaan. Kun taikina pikkuhiljaa paksuuntuu, lisää jauhoja desilitra kerrallaan. 10 desilitran jälkeen vaivaa taikinaan pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Alusta taikinaa joko käsin 10–15 minuuttia tai yleiskoneella 8–10 minuuttia. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa käsistä tai yleiskoneen kulhon reunoista.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta vedottomassa paikassa noin 15 minuuttia.
- Kaada kohonnut taikina leivinpaperin päälle korkeareunaiselle uunipellille ja taputtele jauhoisin käsin tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin tunti.
- Pyöräytä pienen snapsilasin pohja jauhoissa ja paina lasilla pullaan 16 syvennystä sinne tänne. Laita täytteet syvennyksiin. Voitele pulla kananmunalla.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Täytteet
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista täytteet sekoittamalla ainekset yhteen.
- Voit täyttää peltipullan kolot kaikilla täytteillä tai valitsemallasi yhdellä. Jos täytät kolot yhdellä täytteellä, valmista sitä isompi määrä.