
Maissikeitto homejuustolla yhdistelee suolaista ja makeaa.
Minä olen palannut Turkuun ja parasta Turussa on Turun tori. Rakastan kierrellä vihanneskauppiaiden pöytiä ja vasta nähtyäni tarjonnan päättää, mitä valmistan ruuaksi.
Tällä kertaa törmäsin asiaan, johon en ole aikaisemmin törmännyt: kotimaiseen maissiin! Mietin, mitä siitä voisi valmistaa ja päädyin keittoon, joka yhdistää herkullisesti makeaa ja suolaista.
Maissikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kasvisliemi kattilaan ja ala kuumentaa.
- Perkaa maissi ja leikkaa maissinjyvät tähkästä irti pitkittäissuuntaisesti. Laita maissinjyvät kattilaan.
- Anna kiehua noin 30 minuuttia.
- Nosta kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää kaurakerma ja mausteet, anna kuplia miedolla lämmöllä vielä viitisentoista minuuttia.
- Tarkista maku.
- Nosta keitto lautaselle ja murentele päälle homejuustoa. Tarjoile.