Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munalainen (hampurilainen paistetuista kananmunista) nyhtökanalla, sipuli-kurkkusalaatilla, savustetulla bbq-kastikkeella ja ame

Ainekset

Sipuli-kurkkusalaatti
1
kg
kurkkua
300-400
g
sipulia
tilliä
Mausteliemi
2
dl
väkiviinaetikkaa
2-3
dl
sokeria
Mustapippuria, jauhettuna myllystä
Sinapinsiemeniä maun mukaan
Nyhtökana
Luomukanan rintafileitä (HUOM! kyseessä todellakin kana, ei broileri) yksi per ruokailija/munalainen
vesi
tomaattipyre
Tumma sokeri (fariini tai muu tumma)
Soijakastike
suola
mustapippuri
Inkivääri raastettuna
valkosipuli
sipuli
Savustettu BBQ-kastike
2
prk
Paseerattu tomaatti
1-2
dl
Omenaviinietikka
1
tlk
Coca-colaa (huom! ei sokerittomia tähän)
valkosipulia oman maun mukaan
1
iso sipuli
2
rkl
tomaattipyrettä
mustapippuri
suola
Fariini - tai muscovado sokeri
juustokumina
Oliiviöljy
American dressing
2
kananmunan keltuaista
1-2
dl
rypsiöljyä
1-2
rkl
tomaattipyre
1
salottisipuli
1
pieni valkosipulin kynsi tai pieni pala valkosipulia
10-20
pientä kaprista
1-3
rkl
valkoviinietikka
mustapippuri
suola
Paistetut kananmunat
2
L tai xl koon kananmunaa
öljyä tai paistorasvaa
suolaa

Työvaiheet

Kurkku-sipulisalaatti

Raasta kurkku ja sipulit, pilko tillit esim. yrttisaksilla. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kiehauta kattilassa etikka, liuota sokeri etikkaan. Lisää sokeria oman maun mukaan. Mausta liemi mustapippurilla ja sinapin siemenillä.

Kaada kurkku, sipuli tilli sekoitus lasisäilyke purkkiin. Kaada liemi sekaan. Anna maustua jääkaapissa 1 viikko. tarvittaessa maistuu jo seuraavan päivänä mutta optimi mielestäni on viikko.

 

Savustettu BBQ-kastike

Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä pienellä lämmöllä kattilassa öljyssä muutama minuuutti. Lisää tomaattipyre ja mustapippuri rouhe, jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, omenaviinietikka, coca-cola ja sokeria. Aloita etikalla ja sokerilla ensin vähäisillä määrillä, lisäile keittämisen aikana maistellessasi tarvittaessa. Lisää suolaa ja juustokuminaa myös oman maun mukaan. Keitä kastiketta vähintään tunti, mieluiten kaksi. Jos haluat täysin silkkisen kastikkeen, soseuta sipulit vielä blenderillä tai sauvasekoittimella. Savustan itse kastikkeen sähköisessä savustuspöntössä vielä tunnin ajan. Jos sinulla ei ole mahdollista savustaa, käy nestemäinen savu myös tarkoitukseen. Jäähdytä kastike ja säilytä jääkaapisssa.

 

American dressing

Valmista majoneesi (syvässä) kulhossa sähkövatkaimella, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Laita keltuaiset kulhoon, aloita vatkaamaan, lisä aluksi öljy tipottain, kun majoneesi alkaa saostumaan, voit lisätä öljyn ohuena nauhana. Lisää öljyä keltuiaisten koosta riippuen 1-2dl, tunnustellen majoneesin koostumusta. Voit ostaa majoneesin myös kaupasta. Lisää majoneesiin tomaattipyre, hienonnettu salottisipuli, kaprikset ja valkosipuli. Mausta mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla. Anna dressingin maustua jääkaapissa 1-2 tuntia, tarkista maku.

Nyhtökana

Valmista mausteliemi kanalle. Suhteet oman maun mukaan ja valmistettavan kanamäärän mukaan. Sekoita kiehautetun veden joukkoon muut mausteliemen osat. Sipulit ja valkosipulit pilkottuna.

Valitse kannellinen uunin kestävä vuoka. Itse käytän valurautaista. Laita kanat vuokaan, kaada mausteliemi päälle. Uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi, jonka jälkeen vähennä lämpö 100 asteeseen. Anna kanojen olla vähintään 3 tuntia uunissa. Riivi kana kuumana suikaleiksi. 

 

Paistetut kananmunat

Paista kananmunat erikseen paistinpannulla esim. silikonisessa ympyrämuotissa, suolaa muna molemmin puolin paiston aikana.

 

Munalaisen kasaaminen

Laita yksi paistettu kananmuna lautaselle, laita kananmunan päälle lusikallinen american dressingiä, kurkku-sipulisalaattia ja nyhtökanaa, kanan päälle vielä savustettua bbq-kastiketta. Laita toinen paistettu kananmuna "hatuksi", syö kuin hampurilainen, joko paperista tai haarukalla ja veitsellä.

 

Nopeutettu versio tulee broilerista, kaupasta ostetusta kurkkusalaatista, american dressingista ja bbq-kastikkeesta. Meillä se ei ole mahdollisuus kun on omat kanat ja munat :) ja tietysti rakkaus ruokaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Retroklassikko, lämmin voileipä, taipuu intialaiseen tunnelmaan, kun naanleivän päälle pyöräyttää nopean broilericurryn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 15 min + uunissa 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleivät intialaisittain

Ainekset

1
pieni sipuli
1
keltainen paprika
200
g
broilerin fileesuikaleita
1
tl
öljyä
2
tl
punaista currytahnaa
1
tl
tomaattipyreetä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
vettä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
5
dl
babypinaattia
100
g
leipäjuustoa (rasvaa 17 %)
2
pientä naanleipää (Santa Maria)
2
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Paista broilerisuikaleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, paprika, currytahna ja tomaattipyree pannulle. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Raasta inkivääri ja lisää pannulle yhdessä jogurtin ja veden kanssa. Mausta broilerimuhennos suolalla ja pippurilla. Lisää pinaatti joukkoon. Nosta pannu syrjään liedeltä.

  2. Halkaise naanleivät pellille. Jaa muhennos puolikkaille. Suikaloi leipäjuusto ja lado päälle. Kypsennä leipiä uunissa 225 asteessa noin 8 minuutin ajan. Lusikoi päälle turkkilaista jogurttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Sahrami antaa kirkasliemiselle keitolle upean maun ja värin. Nopeassa sopassa on sattumina broileria, tortelliineja, herneitä ja lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen sahrami-kanakeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin sisäfileetä
2
punasipulia
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
1
ps (0,5 g)
sahramia
½
ps (100 g)
musta- tai lehtikaalia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (250 g)
pieniä tortellineja (esim. Divella)
2
dl
pakasteherneitä
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri. Kuori ja hienonna sipulit. Paista broileria öljyssä kattilassa 5–6 minuuttia. Lisää sipulit, vesi, liemikuutiot ja sahrami. Keitä 10 minuuttia.

  2. Poista kaaleista kovat keskiruodit ja viipaloi lehdet. Hienonna basilika. Lisää kaalit, basilika, tortellinit ja herneet kattilaan ja keitä 3–4 minuuttia.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Tämän kaltaista kanakeittoa en ole aiemmin syönytkään, mutta niin se vaan tulla tupsahti resepteihini jäädäkseen. Fenkoli ja sitruuna tuo keittoon erinomaiset maut tullessaan.

Resepti on alkujaan "Fenkolilla maustttu lohikeitto". Koska olen kala-allerginen, enkä voi syödä sitä lainkaan, tuli keitosta tehtyä kanaversio. Resepti on muuten täysin alkuperäinen, vain lohi on korvattu kanalla. Resepti on tullut minulle Ruokaboksin yhteydessä. Suosittelen rohkeasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Fenkolilla maustettu kanakeitto

Ainekset

400
g
perunoita
1/2
sipuli
2
kpl
porkkanaa
1/2
fenkoli
nokare
voita
350
g
kanasuikaleita
1/2
ruukkua
tilliä
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
5
kpl
maustepippuria
2
kpl
laakerinlehteä
1
prk
ruokakermaa
1/2
sitruunan mehu

Työvaiheet

1. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli
2. Hienonna sipuli, lohko perunat sekä porkkanat
3. Puolita fenkoli pitkittäin ja poista kova kanta
4. Suikaloi fenkoli ja hienonna myös mahdolliset fenkolin lehdet ja varret
5. Kuumenna korkeareunainen kattila
6. Lisää voi, perunat, porkkanat, sipuli ja fenkoli kattilaan
7. Kuullota kasviksia sekoitellen muutama minuutti
8. Lisää kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi
9. Mausta suolalla, maustepippurilla ja laakerinlehdellä ja keitä n. 15 minuuttia
10. Hienonna tilli ja paista kanasuikaleet
11. Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon kerma ja kanasuikaleet
12. Sammuta liesi ja anna hautua vielä 5 minuuttia
13. Viimeistele tillillä ja sitruunamehulla

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos. Loistava keitto!