Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munalainen (hampurilainen paistetuista kananmunista) nyhtökanalla, sipuli-kurkkusalaatilla, savustetulla bbq-kastikkeella ja ame

Ainekset

Sipuli-kurkkusalaatti
1
kg
kurkkua
300-400
g
sipulia
tilliä
Mausteliemi
2
dl
väkiviinaetikkaa
2-3
dl
sokeria
Mustapippuria, jauhettuna myllystä
Sinapinsiemeniä maun mukaan
Nyhtökana
Luomukanan rintafileitä (HUOM! kyseessä todellakin kana, ei broileri) yksi per ruokailija/munalainen
vesi
tomaattipyre
Tumma sokeri (fariini tai muu tumma)
Soijakastike
suola
mustapippuri
Inkivääri raastettuna
valkosipuli
sipuli
Savustettu BBQ-kastike
2
prk
Paseerattu tomaatti
1-2
dl
Omenaviinietikka
1
tlk
Coca-colaa (huom! ei sokerittomia tähän)
valkosipulia oman maun mukaan
1
iso sipuli
2
rkl
tomaattipyrettä
mustapippuri
suola
Fariini - tai muscovado sokeri
juustokumina
Oliiviöljy
American dressing
2
kananmunan keltuaista
1-2
dl
rypsiöljyä
1-2
rkl
tomaattipyre
1
salottisipuli
1
pieni valkosipulin kynsi tai pieni pala valkosipulia
10-20
pientä kaprista
1-3
rkl
valkoviinietikka
mustapippuri
suola
Paistetut kananmunat
2
L tai xl koon kananmunaa
öljyä tai paistorasvaa
suolaa

Työvaiheet

Kurkku-sipulisalaatti

Raasta kurkku ja sipulit, pilko tillit esim. yrttisaksilla. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kiehauta kattilassa etikka, liuota sokeri etikkaan. Lisää sokeria oman maun mukaan. Mausta liemi mustapippurilla ja sinapin siemenillä.

Kaada kurkku, sipuli tilli sekoitus lasisäilyke purkkiin. Kaada liemi sekaan. Anna maustua jääkaapissa 1 viikko. tarvittaessa maistuu jo seuraavan päivänä mutta optimi mielestäni on viikko.

 

Savustettu BBQ-kastike

Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä pienellä lämmöllä kattilassa öljyssä muutama minuuutti. Lisää tomaattipyre ja mustapippuri rouhe, jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, omenaviinietikka, coca-cola ja sokeria. Aloita etikalla ja sokerilla ensin vähäisillä määrillä, lisäile keittämisen aikana maistellessasi tarvittaessa. Lisää suolaa ja juustokuminaa myös oman maun mukaan. Keitä kastiketta vähintään tunti, mieluiten kaksi. Jos haluat täysin silkkisen kastikkeen, soseuta sipulit vielä blenderillä tai sauvasekoittimella. Savustan itse kastikkeen sähköisessä savustuspöntössä vielä tunnin ajan. Jos sinulla ei ole mahdollista savustaa, käy nestemäinen savu myös tarkoitukseen. Jäähdytä kastike ja säilytä jääkaapisssa.

 

American dressing

Valmista majoneesi (syvässä) kulhossa sähkövatkaimella, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Laita keltuaiset kulhoon, aloita vatkaamaan, lisä aluksi öljy tipottain, kun majoneesi alkaa saostumaan, voit lisätä öljyn ohuena nauhana. Lisää öljyä keltuiaisten koosta riippuen 1-2dl, tunnustellen majoneesin koostumusta. Voit ostaa majoneesin myös kaupasta. Lisää majoneesiin tomaattipyre, hienonnettu salottisipuli, kaprikset ja valkosipuli. Mausta mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla. Anna dressingin maustua jääkaapissa 1-2 tuntia, tarkista maku.

Nyhtökana

Valmista mausteliemi kanalle. Suhteet oman maun mukaan ja valmistettavan kanamäärän mukaan. Sekoita kiehautetun veden joukkoon muut mausteliemen osat. Sipulit ja valkosipulit pilkottuna.

Valitse kannellinen uunin kestävä vuoka. Itse käytän valurautaista. Laita kanat vuokaan, kaada mausteliemi päälle. Uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi, jonka jälkeen vähennä lämpö 100 asteeseen. Anna kanojen olla vähintään 3 tuntia uunissa. Riivi kana kuumana suikaleiksi. 

 

Paistetut kananmunat

Paista kananmunat erikseen paistinpannulla esim. silikonisessa ympyrämuotissa, suolaa muna molemmin puolin paiston aikana.

 

Munalaisen kasaaminen

Laita yksi paistettu kananmuna lautaselle, laita kananmunan päälle lusikallinen american dressingiä, kurkku-sipulisalaattia ja nyhtökanaa, kanan päälle vielä savustettua bbq-kastiketta. Laita toinen paistettu kananmuna "hatuksi", syö kuin hampurilainen, joko paperista tai haarukalla ja veitsellä.

 

Nopeutettu versio tulee broilerista, kaupasta ostetusta kurkkusalaatista, american dressingista ja bbq-kastikkeesta. Meillä se ei ole mahdollisuus kun on omat kanat ja munat :) ja tietysti rakkaus ruokaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1026 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cornflakes-koivissa on ihanan rapsakka pinta. Niiden salaisuus on suolaliemi, nerokkaan yksinkertainen marinadi, joka tekee koivista entistä mureammat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Cornflakes-koivet

Ainekset

kg
broilerinkoipia
Suolaliemi
1
l
vettä
2
rkl
suolaa
Maustevoi
50
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
4
tl
kuivattua inkivääriä
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
2
dl
maissihiutaleita (kuten cornflakes-muroja)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja liuota suola joukkoon. Nosta broilerinkoivet suolaliemeen ja anna marinoitua yön yli. Nosta broilerit suolavedestä ja taputtele huolella kuivaksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot, tuoreet ja kuivatut yrtit, sokeri, suola ja pippuri. Sivele koivet timjamivoilla.
  3. Murskaa päälle maissihiutaleita ja kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Tämä broilerikiusaus on todella maukas ja helppo tehdä. Voi tehdä myös laktoosittomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 - 6
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä broilerikiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
keitettyjä perunoita, koosta riippuen/helppo tehdä pientä murua
250 - 300
g
broilerin ohut fileitä
1
tl
Pan suolaa tai 0,5 tl tav. suolaa
1
tl
sitruunapippuria (sisältää suolaa)
0,5
tl
yrttimaustetta suolatonta
2 - 3
tl
carrya (suolatonta)/maun mukaan
0,5
tl
mustapippurirouhetta/ hivenen
2
dl
kuohukermaa tai 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakermaa
1
dl
maitoa
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 100 -170
g
juustoraastetta, Valion Arkijuusto käy hyvin
0,5
tl
Herbamarea (kuivattujen yrttien, vihannesten ja suolan sekoitus)
n. 2 - 4
tl
Juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun/sopivasti

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
Paista broilerin ohut fileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä/rasvassa, vaikka puolet ja puolet, niin eivät ehdi kuivua, kauniin värisiksi. Voitele vuoka. Kuori perunat ja tee niistä pientä murua vuokaan, lisää sitten paistetut broilerin ohut fileet ja suola, sekä muut mausteet ripotellen tasaisesti, paitsi Herbamare se ripotellaan päälle viimeiseksi. Sekoita kaikki hyvin ja laita sitten juustoraastetta päälle ja sen jälkeen sekoita nesteet ja 1 rkl vehnäjauhoja eri astiassa ja kaada tasaisesti päälle ja sitten rippottele päälle Herbamarea. ( Nestettä n. 3 dl. ) Paista 225 asteessa 15 min ja laita uunin lämpö 170 asteeseen, pidä niin kauan että neste lakkaa kuplimasta reunoista ja tarkista onko sopivan mehevää, ei saa olla liikaa nestettä eikä liian kuivaa. Pidä uunissa yhteensä n. 40 - 45 min, muista tarkistaa nesteen määrä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileriminestrone on ihanan kevyt mutta lämmittävä arkisoppa! Pavut tekevät keitosta ruokaisan. Voit silputa joukkoon halutessasi myös kourallisen lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-minestronekeitto

Ainekset

250
g
broilerinfileesuikaleita
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
1
porkkana
1
rkl
tomaattipyreetä
l
kanalientä
1
laakerinlehti
200
g
vihreitä papuja
2
dl
täysjyväkuviopastaa
1
prk (380 g)
isoja valkoisia papuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min. 
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)