Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munalainen (hampurilainen paistetuista kananmunista) nyhtökanalla, sipuli-kurkkusalaatilla, savustetulla bbq-kastikkeella ja ame

Ainekset

Sipuli-kurkkusalaatti
1
kg
kurkkua
300-400
g
sipulia
tilliä
Mausteliemi
2
dl
väkiviinaetikkaa
2-3
dl
sokeria
Mustapippuria, jauhettuna myllystä
Sinapinsiemeniä maun mukaan
Nyhtökana
Luomukanan rintafileitä (HUOM! kyseessä todellakin kana, ei broileri) yksi per ruokailija/munalainen
vesi
tomaattipyre
Tumma sokeri (fariini tai muu tumma)
Soijakastike
suola
mustapippuri
Inkivääri raastettuna
valkosipuli
sipuli
Savustettu BBQ-kastike
2
prk
Paseerattu tomaatti
1-2
dl
Omenaviinietikka
1
tlk
Coca-colaa (huom! ei sokerittomia tähän)
valkosipulia oman maun mukaan
1
iso sipuli
2
rkl
tomaattipyrettä
mustapippuri
suola
Fariini - tai muscovado sokeri
juustokumina
Oliiviöljy
American dressing
2
kananmunan keltuaista
1-2
dl
rypsiöljyä
1-2
rkl
tomaattipyre
1
salottisipuli
1
pieni valkosipulin kynsi tai pieni pala valkosipulia
10-20
pientä kaprista
1-3
rkl
valkoviinietikka
mustapippuri
suola
Paistetut kananmunat
2
L tai xl koon kananmunaa
öljyä tai paistorasvaa
suolaa

Työvaiheet

Kurkku-sipulisalaatti

Raasta kurkku ja sipulit, pilko tillit esim. yrttisaksilla. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kiehauta kattilassa etikka, liuota sokeri etikkaan. Lisää sokeria oman maun mukaan. Mausta liemi mustapippurilla ja sinapin siemenillä.

Kaada kurkku, sipuli tilli sekoitus lasisäilyke purkkiin. Kaada liemi sekaan. Anna maustua jääkaapissa 1 viikko. tarvittaessa maistuu jo seuraavan päivänä mutta optimi mielestäni on viikko.

 

Savustettu BBQ-kastike

Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä pienellä lämmöllä kattilassa öljyssä muutama minuuutti. Lisää tomaattipyre ja mustapippuri rouhe, jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, omenaviinietikka, coca-cola ja sokeria. Aloita etikalla ja sokerilla ensin vähäisillä määrillä, lisäile keittämisen aikana maistellessasi tarvittaessa. Lisää suolaa ja juustokuminaa myös oman maun mukaan. Keitä kastiketta vähintään tunti, mieluiten kaksi. Jos haluat täysin silkkisen kastikkeen, soseuta sipulit vielä blenderillä tai sauvasekoittimella. Savustan itse kastikkeen sähköisessä savustuspöntössä vielä tunnin ajan. Jos sinulla ei ole mahdollista savustaa, käy nestemäinen savu myös tarkoitukseen. Jäähdytä kastike ja säilytä jääkaapisssa.

 

American dressing

Valmista majoneesi (syvässä) kulhossa sähkövatkaimella, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Laita keltuaiset kulhoon, aloita vatkaamaan, lisä aluksi öljy tipottain, kun majoneesi alkaa saostumaan, voit lisätä öljyn ohuena nauhana. Lisää öljyä keltuiaisten koosta riippuen 1-2dl, tunnustellen majoneesin koostumusta. Voit ostaa majoneesin myös kaupasta. Lisää majoneesiin tomaattipyre, hienonnettu salottisipuli, kaprikset ja valkosipuli. Mausta mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla. Anna dressingin maustua jääkaapissa 1-2 tuntia, tarkista maku.

Nyhtökana

Valmista mausteliemi kanalle. Suhteet oman maun mukaan ja valmistettavan kanamäärän mukaan. Sekoita kiehautetun veden joukkoon muut mausteliemen osat. Sipulit ja valkosipulit pilkottuna.

Valitse kannellinen uunin kestävä vuoka. Itse käytän valurautaista. Laita kanat vuokaan, kaada mausteliemi päälle. Uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi, jonka jälkeen vähennä lämpö 100 asteeseen. Anna kanojen olla vähintään 3 tuntia uunissa. Riivi kana kuumana suikaleiksi. 

 

Paistetut kananmunat

Paista kananmunat erikseen paistinpannulla esim. silikonisessa ympyrämuotissa, suolaa muna molemmin puolin paiston aikana.

 

Munalaisen kasaaminen

Laita yksi paistettu kananmuna lautaselle, laita kananmunan päälle lusikallinen american dressingiä, kurkku-sipulisalaattia ja nyhtökanaa, kanan päälle vielä savustettua bbq-kastiketta. Laita toinen paistettu kananmuna "hatuksi", syö kuin hampurilainen, joko paperista tai haarukalla ja veitsellä.

 

Nopeutettu versio tulee broilerista, kaupasta ostetusta kurkkusalaatista, american dressingista ja bbq-kastikkeesta. Meillä se ei ole mahdollisuus kun on omat kanat ja munat :) ja tietysti rakkaus ruokaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.