Meksikolainen karkarapu-cocktail Campechen on mehukas sekoitus kasviksia ja katkoja.
Katkarapu-cocktail
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise paprikat ja chilit. Poista siemenkodat ja valkoinen osa. Laita paprikanpuolikkaat ja chilit kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita myös tomaatit uunipellille. Sivele kasvisten pintaan öljyä.
- Paahda uunissa 10-minuuttia ja ota tomaatit pois. Paahda paprikoita vielä 5-10 minuuttia, kunnes paprikoiden kuoret tummuvat selvästi. Tarkkaile vihannesten paahtumista, sillä uuneissa on eroa.
- Kun paprikat ovat jäähtyneet, vedä paahtuneet, pehmenneet kuoret veitsen avulla irti.
- Kuori ja halkaise sipuli ja valkosipulit. Laita paahdetut kasvikset ja sipulit kulhoon, lisää öljy ja aja seos karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Älä soseuta aivan sileäksi. Lisää tomaattimehu, siirappi ja limetin puristettu mehu. Sekoita ja mausta suolalla.
- Anna tahnan maustua jääkaapissa 2 tuntia.
- Laita tällä välin katkaravut siivilään sulamaan ja valumaan. Juuri ennen tarjoilua kuori ja kuutioi avokadot ja hienonna korianteri. Sekoita katkaravut, avokado ja korianteri tahnaan. Annostele laseihin ja tarjoa sellaisenaan tai tortillachipsien kanssa.