Raikas ja kevyt mansikkatrifle syntyy kiisselistä. Valkoinen raita on kuohkeaa jogurttia ja päällinen unelman makeaa paahtomarenkia.
Mansikkatrifle
Ainekset
Työvaiheet
- Poista mansikoista kannat ja lohko marjat. Lisää kattilaan puolet marjoista, vesi, sokeri sekä kardemumma. Hauduta kiisseliä 10 minuuttia. Soseuta kiisselipohja ennen suurustamista.
- Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi seokseksi. Vedä kattila pois liedeltä. Valuta suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa. Lisää hieman jäähtyneeseen kiisseliin loput mansikat.
- Mausta turkkilainen jogurtti vaniljasokerilla ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa.
- Kokoa jälkiruoka. Lusikoi jogurtti uuninkestävään reunalliseen lasivuokaan. Asettele pinnalle keksejä joko kokonaisina tai muruina. Valuta päälle jäähtynyt kiisseli. Lusikoi pintaan marenki.
- Kuumenna jälkiruokaa uunijäätelön tapaan noin 5 minuuttia 250-asteisessa uunissa eli kunnes pinta saa väriä.
- Lohko pinnalle koristeeksi tuoreita mansikoita.