Raikas ja kevyt mansikkatrifle syntyy kiisselistä. Valkoinen raita on kuohkeaa jogurttia ja päällinen unelman makeaa paahtomarenkia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + kiisselin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo
Mansikkatrifle
Ainekset
1
l
mansikoita
7
dl
vettä
3/4
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa
4
rkl
perunajauhoja
½
dl
vettä
Lisäksi
150
g
keksejä esim. tiramisu- tai kaurakeksejä
500
g
turkkilaista jogurttia
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunan raastettua kuorta
Marenki
3
kananmunan valkuaista
1 ½
dl
sokeria
Pinnalle
2
dl
mansikoita
Työvaiheet
- Poista mansikoista kannat ja lohko marjat. Lisää kattilaan puolet marjoista, vesi, sokeri sekä kardemumma. Hauduta kiisseliä 10 minuuttia. Soseuta kiisselipohja ennen suurustamista.
- Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi seokseksi. Vedä kattila pois liedeltä. Valuta suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa. Lisää hieman jäähtyneeseen kiisseliin loput mansikat.
- Mausta turkkilainen jogurtti vaniljasokerilla ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa.
- Kokoa jälkiruoka. Lusikoi jogurtti uuninkestävään reunalliseen lasivuokaan. Asettele pinnalle keksejä joko kokonaisina tai muruina. Valuta päälle jäähtynyt kiisseli. Lusikoi pintaan marenki.
- Kuumenna jälkiruokaa uunijäätelön tapaan noin 5 minuuttia 250-asteisessa uunissa eli kunnes pinta saa väriä.
- Lohko pinnalle koristeeksi tuoreita mansikoita.