Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Pirjo Toikkanen KUVA Sami Repo

Varoitus: jälkiruoan aikana saattaa koko pöytäseurua puhjeta laulamaan. Syynä on muikea yhdistelmä vaniljajäätelöä, lipstikkaa ja rosmariini-mansikkakastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lipstikkajäätelö ja rosmariini-mansikkakastike

Ainekset

1
l
vaniljajäätelöä
½
dl
hienonnettua lipstikkaa
Kastike
½
l
mansikoita
1–2
rkl
hinonnettua rosmariinia
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Anna jäätelön pehmetä jääkaapissa tunti tai huoneenlämmössä 20 minuuttia. Soseuta jäätelön pehmetessä mansikat. Mausta ne rosmariinilla ja sokerilla.
  2. Laita jäätelö kulhoon ja sekoita lipstikka joukkoon. Tarjoa kastikkeen kanssa heti tai jäähdytä lipstikkajäätelöä hetki pakastimessa ennen tarjoamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pokekakku valmistuu mutkattomasti: töki kakkuun reikiä ja täytä ne lemon curdilla. Hunnuta kakku tuorejuustokuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen pokekakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
VÄLIIN
noin 1
dl
lemon curdia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
huoneenlämpöistä voita
5 ½
dl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua
(2
tl
raastettua sitruunankuorta)
(elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Paista leivinpaperin päällä 18 cm x 24 cm:n kokoisessa vuoassa noin 50 minuuttia.
  2. Töki reikiä kakkuun esimerkiksi puisella kauhanvarrella. Levitä kakulle lemon curdia ja tasoita pinta siten, että sitruunatahna valuu koloihin.
  3. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä. Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen – pursotettaessa kuorrutuksen tulee olla melko jämäkkää. Levitä tai pursota kuorrutus kakulle.

Kommentit (0)

Vadelmainen mokkasuklaakakku on juhlava ja raikas kakku, joka hurmaa maullaan. Mokka-suklaapohjaan ei tule ollenkaan lisättyä sokeria. Pohja kätkee sisäänsä täyteläisen vadelmamoussen. Pinnalla on suklaa-kahvivalumat ja kermavaahtoruusukkeet. Tämä kakku sopii oikeastaan juhlaan kuin juhlaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmainen mokka-suklaakakku

Ainekset

Pohja:
4
kpl
(yli)kypsää banaania
12
kpl
kuivattuja taateleita
1
dl
vahvaa kahvia
3
kpl
kananmunia
125
g
voita
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
1,5
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
nokare
voita
vuoan voiteluun
Vadelmamousse:
250
g
vadelmia
200
g
vaniljatuorejuustoa
2
tl
vaniljasokeria
2-3
rkl
tomusokeria (maun mukaan)
1,5
dl
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
5
kpl
liivatelehtiä
1
dl
appelsiinimehua pohjan kostutukseen
Kuorrute ja muut koristeet:
3
rkl
kuohukermaa
60
g
tummaa suklaata (80 prosenttista)
4
rkl
kuumaa vahvaa suodatinkahvia
1
dl
vispikermaa
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
tomusokeria
pakastekuivattua vadelmarouhetta (dr. oetker)
sitruunamelissaa tai minttua
vadelmia

Työvaiheet

Pohja:
Soseuta banaanit, taatelit ja kahvi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää joukkoon kananmunat. (Kananmunia ei tarvitse vatkata)
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmuna-hedelmäsoseseos ja sulatettu voi.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. (Halkaisijaltaan n. 20 cm)
Paista 180 asteisessa uunissa n. 45 - 50 min. Tarkista kypsyys tikulla.
Kumoa kakkupohja jäähtymään.

Kun kakkupohja on jäähtynyt aloita täytemoussen valmistus.
Kiehauta vadelmat kattilassa ja paseeraa siivilän läpi. (Siemenet voi käyttää vaikkapa smoothieen!)
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Yhdistä vadelmakastike ja vaniljatuorejuusto sekä sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.
Kuumenna sitruunanmehu höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne sitten kuumaan sitruunanmehuun.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla nuolijalla käännellen vadelma-tuorejuustoseoksen joukkoon.
Viimeisenä sekoita kermavaahto varovasti nuolijalla käännellen vadelmamousseen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljasokeria.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia.
Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa paistoit pohjan.
Kelmuta vuoka huolellisesti.
Nosta ensimmäinen kakkupohja (tasainen pohjapuoli alaspäin) vuokaan.
Kostuta pohja esimerkiksi pullasutia käyttäen appelsiinimehulla. (1/2 dl)
Kaada pohjan päälle vadelmamousse ja siirrä hyytymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Nosta toinen kakkupohja hyytyneen vadelmamoussen päälle.
Kostuta toinen kakkupohja lopulla appelsiinimehulla.
Siirrä tekeytymään jääkaappiin vielä vähintään kahdeksi tunniksi.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle.
Kuumenna kuohukerma kattilassa hyöryävän kuumaksi.
Sammuta liesi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
Lisää joukkoon kuuma kahvi ja sekoittele tasaiseksi.
Mittaa kulhoon vispikerma, tuorejuusto ja tomusokeri.
Vatkaa jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Tee kakkuun suklaavalumat teelusikkaa apuna käyttäen.
Pursota kakun pinnalla kermavaahtoa.
Ripottele kermavaahdon päälle vadelmarouhetta ja viimeistele kakku sitruunamelissalla ja vadelmilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Onko sitä olemassa vaaleata kaakaojauhetta?Valkosuklaakaakaojauhe esim.? Maitokaakaojauhe ei ole kaakaojauhetta.

micsno on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
BanaaniSuklaapiiras
BanaaniSuklaapiiras

Nopea, helppotekoinen ja maistuva makea murupiiras vaikka yllätysvieraiden varalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
40-60min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-banaani kaurapiirakka

Ainekset

3
dl
Kaurahiutaleita
0,5
dl
Sokeria
4
dl
Kaura/vehnäjauhoja
2
dl
Sulaa voita
Täyte
4
kpl
Banaaneja
2
rkl
Fariinisokeria
2
rkl
Sitruunamehua
100~
g
Suklaata

Työvaiheet

-Sekoita keskenään kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri.
-Sulata voi juoksevaksi ja sekoita jauhojen sekaan.
-Sekoita voi ja jauhot kokonaan, jotta niistä tulee muromaista ja että kaikki sekoittuvat keskenään hyvin.
-viipaloi banaanit
-lisää banaanien joukkoon fariinisokeri ja sitruunamehu ja sekoita hyvin keskenään.
-Murenna suklaa pieniksi palasiksi.
-Levitä taikina piirakkavuokaan reunojamyöten ja painele taikina tiiviiksi pohjalle. (jätä vähän taikinaa päällysteeksi).
-Lisää täyteseos tasaisesti vuokaan taikinan päälle.
-Ripottele suklaamurut piirakkaan.
-Ripottele lopuksi loput taikinasta piirakkaan päällimäiseksi.

Paista uunissa n. 30-40min 200C asteessa.

Nauti lopuksi esimerkiksi jäätelön ja kahvin kanssa.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera
Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera

Ternimaidosta tehty uunijuusto on suussasulavan pehmeää. Rakastan makuyhdistelmää vadelmien kanssa,

Minun vanhemmat tuovat aina ajoittain mökkituliaisina ternimaitoa, jota minulta usein löytyykin pakkasesta. Äitini valmistaa siitä ihanaa keittoa, mutta itse olen uunijuuston kannattaja. Ihan mieletön herkku, jota voisi syödä loputtomasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera

Ainekset

0,75
litraa
ternimaitoa
0,5
tl
suolaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Voitele uunin kestävä vuoka voilla
2. Kaada ternimaito vuokaan
3. Lisää suola ja sekoita

Paista 175 asteessa 40 minuuttia, kunnes uunijuusto on hyytynyt

Tarjoile lämpimänä kylmien vadelmien kanssa

Kommentit (0)