Marjabruschetta
Ainekset
Työvaiheet
- Tee tahna sekoittamalla tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Viipaloi pulla/leipä ja paista rapeaksi grillissä tai voissa keskilämpöisessä pannussa.
- Tee hillosiirappi. Mittaa hillo ja likööri pieneen kattilaan. Lämmitä sekoittaen hetki, kunnes hillo muuttuu juoksevaksi. Levitä pullan/leivän päälle tahnaa, asettele päälle marjat ja viimeistele hillosiirapilla. Tarjoa heti.Vinkki! Voit maustaa tahnan raastetulla sitruunankuorella. Ranskankerman sijaan voit käyttää myös kermavaahtoa.
Paras kumppani tälle herkulle on kahvi, kuten Pauligin Juhla Mokka Tumma Paahto, 4,65 e/500 g. Viiniksi sopii saksalainen makea, mutta hapokas jälkiruokaviini Hoffman-Simon Piesporter Goldtröpfchen Riesling Auslese, 17,68 e. (JUOMASUOSITUS Tuomas Tanttu)