Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje: Taina Vuohelainen Kuva: Arto Vuohelainen

Maidoton "latte" valmistuu yllättävistä aineksista: kookosöljystä ja kananmunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoskahvi

Ainekset

3
rkl
kookosöljyä
1
kananmuna
1
dl
kiehuvaa vettä
1 1/2
dl
kylmää vettä
Lisäksi
2
annosta
espressoa

Työvaiheet

  1. Sulata kookosöljy mikrossa tai vesihauteessa. Kaada öljy sauvasekoittimen kulhoon. Riko kananmuna joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää kiehuva vesi ja sekoita sauvasekoittimella 4 sekuntia. Lisää kylmä vesi. Nostele sauvasekoitinta muutaman kerran ylös ja alas, niin saat pintaan vaahtoa.
  2. Valmista espressot, kaada kuppeihin ja jaa kookosmaito päälle. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Lämmittävä konjakilla ja sitruunalla maustettu valkoviiniglögi saa lempeän lisän kanelisiirapista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruska-glögi

Ainekset

2
dl
valkoviiniä
2
rkl
kanelisiirappia (resepti alla)
2
rkl
konjakkia
1
sitruuna
Lisäksi
2
tähtianista

Työvaiheet

  1. Laita viini ja kanelisiirappi kattilaan ja kuumenna mutta älä päästä kiehumaan. Lisää konjakki.

  2. Kaada juoma kuumuutta kestäviin laseihin. Vuole sitruunasta kaksi kuorisuikaletta ja purista ½–1 tl mehua kumpaankin lasiin. Sekoita.

  3. Lisää kuorisuikaleet ja tähtianikset juoman koristeiksi.

 

Kanelisiirappi

Ainekset

5
dl
vettä
3
dl
sokeria
2
kanelitankoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna vettä, sokeria ja kanelitankoja kattilassa sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä kattila liedeltä.

  2. Anna seoksen maustua huoneenlämmössä ½ tuntia. Säilytä siirappi jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Unelmanpehmeä Dalgona-kahvi on maailman villinnyt trendijuoma. Eikä ihme, helppoon herkkuun tarvitsee vain pikakahvijauhetta, makeutusainetta ja maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen dalgona-kahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kiehuvan kuumaa vettä
4
dl
kuumaa maitoa

Työvaiheet

  1. Laita pikakahvijauhe, hunaja ja kuuma vesi kapeahkoon kulhoon. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta pikakahvi liukenee veteen. Vatkaa sen jälkeen seosta täydellä teholla, kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Tähän menee vatkaimesta riippuen muutama minuutti.

  2. Kaada kuuma maito lasiin tai mukiin. Annostele vaahto maidon päälle lusikalla tai pursottamalla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pimenevän vuodenajan vähäeleisin cocktail tulee tässä. Kahden aineksen vermuttitonic maistuu raikkaan mausteiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Vermuttitonic

Ainekset

½
dl
punaista vermuttia
dl
(1 pieni pullo) tonic-vettä
LISÄKSI
jäitä
appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai grogilasi jäillä.

  2. Kaada vermutti ja tonic lasiin. Sekoita hellästi esimerkiksi ruokalusikalla.

  3. Lisää appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta. Appelsiini tuo juomaan raikkautta ja korostaa vermutin mausteisuutta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kerkkäjauheen ryydittämä latte on kuin japanilainen jauhetusta vihreästä teestä tehty matcha. Virkistävä mukillinen höyryää niin makua kuin ravintoaineita.

Nuuhkaisu kuusenkerkkäjauhepurkkiin ja tunnet olevasi havumetsässä! Pihkantuoksuisessa vihreässä kuusenkerkkäjauheessa on myös intensiivinen metsäinen maku. Pakastekuivattu kerkkäjauhe sopii latteen, mutta sillä voi maustaa myös jogurtin tai vihersmoothien. Kokeile myös riistapadan tai ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuusenkerkkälatte

Ainekset

2
dl
kaurajuomaa tai maitoa
2
tl
hunajaa tai fariinisokeria
1
tl
kerkkäjauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna kaurajuoma kattilassa juotavan kuumaksi. Kiehuvassa nesteessä kerkkäjauheen C-vitamiini häviää.

  2. Sekoita hunaja tai sokeri ja kerkkäjauhe joukkoon. Vatkaa juoma kuohkeaksi sauvasekoittimella.

  3. Ripottele pintaan hyppysellinen kerkkäjauhetta.

Vinkki! Kuohkein kauralatte syntyy barista-kaurajuomasta. Kuusenkerkkälatteen sopii myös mantelimaito.

Kommentit (0)