Paahdettu siika ja uunimunat.
Paahdettu siika ja uunimunat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Pane voi paistinpannuun ruskistumaan. Lisää pinaatit ja hauduta pehmeiksi, noin 1 minuutti. Mausta ripauksella suolaa. Kaada pinaatit ja voi uuninkestävään vuokaan.
- Mausta siikafileet suolalla ja laita vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Halkaise kirsikkatomaatit vuokaan. Riko kananmunat varovasti vuokaan niin, etteivät keltuaiset rikkoudu. Huom! Jääkaappikylmien kananmunien keltuaiset pysyvät helpommin ehjinä.
- Mausta koko komeus suolalla ja pippurilla ja nosta uuniin 10 minuutiksi. Kalan pitäisi olla juuri ja juuri kypsää, valkuaisen hyytynyt ja keltuaisen sisältä juokseva.
- Pirskota pinnalle sitruunamehua ja oliiviöljyä ja halutessasi raasta muskottipähkinää mausteeksi.
Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.
Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.