Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Käännä katse Kaukoitään ja kokkaa viikonlopuksi tai arki-illaksi Suomi-ruokien modernit aasialaiset vastineet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen
Vaikeustaso
Vaikea

Bo ssäm -kana

Ainekset

1
kokonainen (luomu)kana
2
rkl
sokeria
2
rkl
karkeaa suolaa
Lisäksi
2
tl
karkeaa suolaa
2
rkl
fariinisokeria
Lisäksi
pikkelöityjä kasviksia (ks. ohje alla)
kimchiä (ks. ohje alla)
inkivääri-ruohosipulikastiketta (ks. ohje alla)
srirachamajoneesia (ks. ohje alla)
keitettyä riisiä
salaatinlehtiä

Työvaiheet

  1. Taputtele kokonainen kana kuivaksi talouspaperilla. Halkaise se rintalastan puolelta ja avaa toisissaan kiinni olevat puolikkaat ”perhoseksi”. Hiero 2 rkl sokeria ja 2 rkl suolaa kanan pintaan. Laita kana uunivuokaan ja peitä tuorekelmulla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
  2. Valmista lisukkeeksi tulevat pikkelöidyt kasvikset ja pikakimchi kanan maustuessa.
  3. Kaada vuokaan kertynyt neste pois. Kypsennä kana 125-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Valele paiston aikana muutaman kerran kanasta irtoavalla nesteellä.
  4. Kun paistoaikaa on jäljellä noin 30 minuuttia, laita riisi kiehumaan ja tee majoneesi ja inkivääri-ruohosipulikastike.
  5. Ota kana pois uunista. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
  6. Irrota liha luista. Laita liha takaisin uunivuokaan. Ripottele 2 tl suolaa ja 2 tl sokeria päälle. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu. Sekoita.
  7. Tarjoa kana salaatinlehdissä. Lisää kääröihin pikkelöityjä kasviksia, inkivääri-ruohosipulikastiketta, srirachamajoneesia ja keitettyä riisiä. Tarjoa kimchin kanssa.  

Pikkelöidyt kasvikset

Ainekset

4
porkkanaa
300
g
retikkaa
1
pieni kurkku
1
punainen chili
Marinadi
4
valkosipulinkynttä
4 1/2
dl
sokeritonta riisiviinietikkaa
1 1/2
dl
vettä
3
rkl
sokeria
3
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkana ja retikka. Leikkaa kasvikset tulitikunohuiksi suikaleiksi. Laita kukin laji omaan kulhoonsa.
  2. Poista chilistä siemenet ja kanta. Viipaloi chili ja laita se porkkanakulhoon.
  3. Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Yhdistä muut marinadin ainekset ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Jaa seos kasvisten päälle. Peitä tuorekelmulla ja marinoi jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  4. Valuta marinadi pois ja tarjoa kasvikset bo ssäm -kanan kanssa.

(4 annosta, valmistusaika 20 min + 4 t)

Kiireisen kimchi

Ainekset

500
g
kiinankaalia
2
tl
suolaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
2
tl
hienonnettua inkivääriä
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
tl
kuivattua chiliä lastuina
1
dl
ohutpillistä kevätsipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Laita suikaleet siivilään, ripottele suola päälle ja sekoita. Anna maustua siivilässä noin 2 tuntia välillä sekoitellen.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Kaada paahtuneet siemenet pois kuumasta pannusta, etteivät ne pala.
  3. Huuhtele kiinankaali huolellisesti. Puristele ylimääräinen vesi pois.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri mahdollisimman pieneksi. Yhdistä ne kalakastikkeen, etikan ja sokerin kanssa. Lisää chili, ruohosipuli ja seesaminsiemenet joukkoon. Sekoita kaalin kanssa. Anna maustua vähintään 1 tunti.

(3–4 annosta, valmistusaika 10 min + 3 t)

Inkivääri-ruohosipulikastike

Ainekset

1/2
dl
hienonnettua tuoretta ruohosipulia
1
rkl
raastettua inkivääriä
1/2
dl
rypsiöljyä
1
tl
soijaa
1/2
tl
sherryviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

(1 dl, valmistusaika 5 min)

Srirachamajoneesi

Ainekset

1
kananmunankeltuainen
1/3
tl
sormisuolaa
n. 1
tl
sriracha-chiliä tai goghujang-chilitahnaa
1
rkl
limettimehua
3-4
kierrosta valkopippuria myllystä
1 1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Mittaa keltuainen, mausteet ja limettimehu kulhoon.
  2. Vatkaa seosta koko ajan samalla, kun lisäät öljyä, aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana, kunnes majoneesista tulee paksua ja sakeaa.
  3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

(2 dl, valmistusaika 5 min)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pavut ovat parhaita, kun ne saa lautaselle kypsinä mutta vielä napakoina ja kauniin vihreinä. Kypsennä ne voi-vesiseoksessa, jossa ne eivät kypsy yhtä helposti yli kuin suolavedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu papu-broileripannu

Ainekset

500
g
vihreitä papuja
500
g
broilerin nahattomia ja luuttomia paistileikkeitä
1
rkl + 1 rkl
voita
½
tl
suolaa
½
dl
vettä
2
rkl
misotahnaa

Työvaiheet

  1. Napsauta pavuista kannat pois. Leikkaa broilerileikkeet suupaloiksi.

  2. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista broilerit kypsiksi, 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä broilerit pois pannusta.

  3. Lisää pannuun 1 rkl voita ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Keitä papuja voi-vesiliemessä 5–7 minuuttia.

  4. Laita broilerit takaisin pannuun papujen seuraan ja sekoita misotahna joukkoon. Kuumenna ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahdettu manteli ja pecorinojuusto ovat sisilialaisen peston perusta. Tällä kertaa pesto trapanese mehevöittää ja maustaa caponatan kanssa tarjotun paistetun broilerin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen pestobroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Pesto trapanese
75
g
manteleita
2
tomaattia
50
g
pecorinoa
4
valkosipulinkynttä
1
tuuhea ruukku
basilikaa
n. ¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

  2. Kalttaa halutessasi trapaniin tulevat tomaatit. Tee veitsellä ristiviilto tomaatin kantaan ja laita kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi. Siirrä hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Irrota kuoret. Puolita tomaatit, poista kanta ja siemenet. Raasta pecorino. Kuori valkosipulit. Irrota basilikan lehdet.

  3. Rouhi mantelit tehosekoittimessa. Lisää tomaatit, valkosipuli ja basilika ja pyöräytä tasaiseksi. Sekoita juustoraaste ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannussa kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä käännellen. Lusikoi trapani broilereille ja tarjoa caponatan kanssa.

Vinkki Jos pestoa jää yli, nauti se paahdetulla leivällä, pastan kanssa tai salaattikastikkeena.

Caponata

Ainekset

2
pientä kesäsipulia varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
munakoiso
2
varsisellerinvartta
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
4
rkl
oliiviöljyä
400
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
2
dl
oliiveja
2
rkl
pieniä kapriksia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuutioi munakoiso. Viipaloi varsiselleri ja kesäkurpitsa, suikaloi paprika.

  2. Kuullota sipuleita ja varsiselleriä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää muut pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti.

  3. Lisää tomaatit, balsamietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  4. Lisää oliivit ja kaprikset pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.

Kommentit (0)

Nämä ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi vielä maukkaan hyvää, koska marinadi käytetään kastikkeen valmistuksessa makua antamaan. Helpottaa ruoanlaittoa erittäin paljon. Sopii paistettujen perunoiden, riisin ja pastan seuraksi esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset broilerisisäfileepihvit marinadikastikkeessa

Ainekset

500
g
Kariniemen Kananpojan Hunaja sisäfileepihvi (8 - 11 kpl), marinadissa
2
dl
Planti Cooking Original (kaurakermavalmiste)/kermaa
1
rkl
vehnäjauhoja suurusteeksi, jos käyttää vain kermaa
hivenen
pippurisekoitetta
0,5
tl
suolaa
rasvaa paistamiseen sopivasti

Työvaiheet

Ota huoneen lämpöön ajoissa fileepihvit, paista sitten kuumalla pannulla juoksevassa rasvassa nopeasti, että ovat saaneet paistopintaan väriä, ei saa antaa kuivua paistaessa, vaikka kahdessa erässä jos on pieni paistinpannu.

Laita paistetut fileepihvit sopivaan kattilaan ja lisää hiukan pannulle kylmää vettä ja anna vähän kiehahtaa, lisää se antamaan makua kastikkeeseen, lisää sitten rasiaan jäänyt marinadi joukkoon, mikä tuli fileepihvien mukana, sekä kaurakermavalmiste tai kermaa johon on sekoitettu 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi, sekoittele vähän ja lisää suola ja pippurisekoitusta hivenen. Sekoita ja keitä hiljalleen n. 10 min. Ja eikun syömään, niin nopeasti valmistuu maukkaat broilerifileepihvit marinadikastikkeessa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 103 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Broileripastan kastikkeessa maistuu tällä kertaa raikas appelsiini. Lorauta hapokkuuden vastapainoksi reilusti hunajaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen appelsiini-broileripasta

Ainekset

400
g
broilerin rintafileetä
1
rkl + 1 rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
rouhittua mustapippuria
1
sipuli
Kastike
2
dl
appelsiininmehua
½
dl
juoksevaa hunajaa
2
tl
maissitärkkelystä
½
tl
jauhettua inkivääriä
Lisäksi
300
g
täysjyväpastaa
1
dl
(eri värisiä) oliiveja

Työvaiheet

  1. Paloittele broilerin rintafileet ja paista ruokalusikallisessa voita kypsäksi. Mausta suolalla, paprikalla ja pippurilla. Siirrä sivuun ja pidä lämpimänä.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista samalla pannulla jäljellä olevassa voissa kullanruskeaksi, noin 10 minuuttia.

  3. Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada pehmeiden sipulien päälle. Keitä sekoitellen noin 2 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Puolita oliivit joukkoon ja lisää broileri. Kääntele ja lämmitä.

  5. Valuta pasta ja kääntele kastike joukkoon.

Kommentit (5)

Hmmm

1 dl suolaa???

Vierailija

1 teralitra suolaa??? Vitsi vitsi, hyvä resepti.

Paalupää

Olipa aika imelää evästä. Onkohan tuo hunajan määrä oikea?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kastike on nimensä veroinen. Vähempikin riittää, jos ei halua makuun selvää hunajaisuutta, vaan vain vienosti makeutta.