Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Uppomuna lisää risoton ruokaisuutta ja toimii myös kastikkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + uppomunat 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tattirisotto ja uppomunat

Ainekset

6
dl
tuoreita tai 2 dl kuivattuja tatteja
voita tattien paistamiseen
100
g
vihreitä ohuita papuja
1
dl
valkoisia tai ruskeita isoja säilykepapuja
1-2
dl
babypinaattia
1
l
kasvislientä
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
3
dl
risottoriisiä
1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
(3-4 rkl ranskankermaa
1
dl
raastettua parmesaania
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jos käytät kuivattuja tatteja, laita ne kulhoon viimeistään 30 minuuttia ennen kuin aloitat risoton valmistamisen ja lisää päälle noin 5 dl vettä.
  2. Valmista uppomunat valmiiksi ennen risottoa. ks. ohje alla.
  3. Huuhtele vihreät pavut ja leikkaa niistä päät. Kiehauta pavut suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) napakan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siivilöi ja siirrä pavut heti jääkylmään veteen, niin se säilyttävät värinsä. Valuta jäähtyneet pavut. Halutessasi voit myös halkaista pavut pituussuunnassa.
  4. Valuta säilykepavut. Siisti pinaatinlehdet tarvittaessa. Viipaloi tatit tai valuta liotetut tatit huolellisesti. Ota liotusliemi talteen.
  5. Kuumenna kasvisliemi. Jos käytät kuivattuja tatteja, käytä liotusvesi kasvisliemen pohjana ja korvaa osa vedestä sillä.
  6. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä voin ja öljyn seoksessa kattilassa tai kookkaassa kasarissa muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut.
  7. Paista sienet omassa pannussaan risoton kypsyessä. Hauduta ensin enin neste kuumassa pannussa ja lisää sen jälkeen voi. paista sieniä 2-4 minuuttia molemmin puolin.
  8. Lisää kuumaa kasvislientä risoton joukkoon 2 kauhallista kerrallaan. Lisää seuraavat kauhalliset vasta, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes riisi on al dente eli pehmeän napakkaa.
  9. Yhdistä risotto, sienet, pavut ja pinaatti (ja ranskankerma, jonka voit myös jättää pois). Kuumenna sekoittaen. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa annokset uppomunien kanssa.

Uppomunat

Ainekset

4
kananmunaa
n. 3
l
vettä
1
dl
väkiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi reilun kokoiseen kattilaan. Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää etikka (2 rkl etikkaa/1 l vettä).
  2. Riko kukin kananmuna omaan pieneen kahvikuppiin. Kun vesi kiehuu poreillen, pyöräytä veteen kauhalla voimakas pyörre. Laske kananmuna kupin avulla varovasti veteen pyörteen keskelle. Voit kerätä valkuaisrippeet varovasti keltuaisen ympärille lusikalla veden pyörrettä mukaillen. Keitä 2–3 minuuttia; keltuainen saa olla löysä.
  3. Uppomunat pysyvät lämpiminä, kun nostat ne astiaan, jossa on kuumaa vettä (älä lisää tähän veteen etikkaa). Juuri ennen annoksen kokoamista mosta munat reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan hetkeksi.

[ruutu id="1322814"]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Klassikkosalaatti parhaimmillaan! Omenalta ja seesamilta maistuvan waldorfinsalaatin sydän on majoneesikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Waldorfinsalaatti

Ainekset

400
g
juuriselleriä
2
lehtisellerin vartta
1
iso omena (esim. Granny Smith)
1
dl
saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
seesamiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
ruukku lehtisalaattia
½
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Keitä kuutioita noin 10 minuuttia.
  2. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa varret ohuiksi tikuiksi. Pese ja kuutioi omena. Rouhi saksanpähkinät paloiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä kastike salaattiin.
  4. Lisää sinappi majoneesiin. Laita se tarjolle erilliseen astiaan.
  5. Kokoa salaatti tarjolle. Asettele salaatinlehtiä tarjoiluastian pohjalle. Kumoa salaatti päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vuohenjuuston ja hunajan kanssa paahdetut maa-artisokat höystävät pastan herkulliseksi. Voit unohtaa muhkuraisen mukulan kuorimisen – pelkkä pesu riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
maa-artisokkaa
1
rkl
timjamia hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
200
g
vuohenjuustoa (esim. Soignon)
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese maa-artisokat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi uunipellille. Hienonna timjami. Lisää se, öljy, sitruunanmehu, hunaja ja suola maa-artisokille, ja sekoita. Paahda uunissa 6–7 minuuttia.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kun maa-artisokat ovat olleet uunissa 6–7 minuuttia, nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Ota pelti hetkeksi uunista ja murustele vuohenjuusto isoiksi paloiksi artisokkien päälle. Jatka paahtamista 5 minuuttia.
  4. Valuta kypsä pasta ja lisää artisokka-juustoseos pastan joukkoon.

Kommentit (1)

Vierailija

Olipa hyvää! Lempeän herkullista!

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Etikkapunajuurista ja kikherneistä syntyy joutuisasti oikein herkullinen vegaaninen mureke. Punajuuri-falafelmurekkeen voi tarjota joko kylmänä tai kuumana.

Vinkki! Mureke maistuu erityisen mehevältä seuraavana päivänä, kun maut ja rakenne ovat tekeytyneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–16
Valmistusaika
40 minuuttia + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-falafelmureke

Ainekset

1
ps (125 g)
paahdettuja ja suolattuja pistaaseja
1
sipuli
1
yksikyntinen valkosipuli
1
rkl
oliiviöljyä
4
prk (à 290 g)
kypsiä kikherneitä
2
etikkapunajuurta
½
dl
etikkapunajuurten lientä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
siirappia
2
tl
juustokuminaa
½
tl
kardemummaa
¼
tl
cayennepippuria
1
tl
suolaa
1
dl
silputtua lehtipersiljaa
½
dl
silputtua minttua
Päälle
1
ruukku
viinisuolaheinää
pistaaseja

Työvaiheet

  1. Kuori pistaasipähkinät. Rouhi desi karkeaksi rouheeksi. Jätä loput koristeeksi.
  2. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä viisi minuuttia paistinpannulla öljyssä.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kikherneet, pilkotut punajuuret, liemi, öljy, siirappi, mausteet ja suola monitoimikoneeseen. Soseuta ainekset tasaiseksi. Kumoa falafelmassa kulhoon.
  4. Silppua lehtipersilja ja minttu. Lisää yrtit ja rouhitut pähkinät massaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä massa litran vetoiseen leipävuokaan. Silikonisesta vuoasta mureke irtoa a näppärästi. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen kumoamista.
  6. Koristele pinta kuorituilla pistaasipähkinöillä ja viinisuolaheinällä.

Kommentit (0)