Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 217 keittokirjaan.
OHJE Sasu Laukkonen KUVA Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Melanzane Sasun tapaan

Ainekset

2
isoa munakoisoa
n. 3
dl
oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
2
prk
(á 400 g) kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
1
keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tummaa balsamicoa
1
ruukku
basilikaa
150
g
kovaa vuohenjuustoa (esi. Juustoportin Vuohen vuoristouusto)

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa ne kevyesti kummaltakin puolelta ja anna seistä huoneenlämmössä 10–15 minuuttia.
  2. Kuivaa munakoisoviipaleiden pinta. Kuumenna paistinpannu ja paista viipaleet reilussa öljyssä kullanruskeiksi. Siirrä ne talouspaperille valumaan.
  3. Tee kastike. Valuta tomaatit siivilässä: ota liemi talteen. Kuutioi sipuli. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja murskaa valkosipulinkynsi öljyn joukkoon. Lisää sipulikuutiot ja kuullota noin 5 minuuttia tai kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää siivilöity tomaatti ja paista noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sitten etikka. Lisää tomaattien liemi pienissä erissä sitä mukaa kuin neste imeytyy. Ota kattila pois liedeltä, kun kaikki neste on imeytetty ja kastike on sopivan paksua.
  4. Erottele basilikasta lehdet ja siirrä ne sivuun. Hienonna varret kastikkeen joukkoon. Lehdet tarjotaan valmiin ruuan kanssa.
  5. Levitä hieman kastiketta uunivuoan pohjalle. Lado munakoisoja ja kastiketta kerroksittain vuokaan. Kun vuoka on täysi, laita sen päälle leivinpaperi ja paina käsillä päältä täytettä tiiviimmäksi. Paista 200-asteissa uunissa noin 40–50 minuuttia.
  6. Tarjoa heti irtonaisena muhennoksena tai jäähdytä ruoka ensin jääkaapissa, jolloin siitä tulee leikattavaa. Raasta päälle vuohenjuustoa ja syö basilikanlehtien kera. Melanzane maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ota pizzaperjantai haltuun tällä lähes itsestään valmistuvalla vegeherkulla! Sienen mehevä rakenne saa unohtamaan taikinankaipuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-minipizzat

Ainekset

4
isoa
portobellosientä
4
tl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
1
tl
pizzamaustetta
½
tl
valkosipulijauhetta
1
dl
valmista pizzakastiketta
100
g
kasvissuikaleita (esim. Apetit tuorekset)
4
rkl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja poista jalat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele öljyä molemmin puolin. Yhdistä mausteet keskenään ja ripottele seos sienten päälle. Paista 5 minuuttia.
  2. Lusikoi kastike sienille ja levitä kasvikset päälle. Raasta parmesaani pinnalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset saavat väriä.

Vinkki! Hyödynnä portobellojen jalat paistettuna salaateissa tai vaikka bolognesekastikkeessa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pecorino-juuston höystämä cacio e pepe on klassikkopasta, josta tuli hitti. Alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulu rucolaa, mutta sen pippurinen maku sopii pastaan erinomaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rucola-juustopasta

Ainekset

200
g
pecorinojuustoa
1
rkl
suolaa
400
g
spagettia
1
tl
mustapippuria myllystä
25
g
voita
2-3
dl
pastan keitinvettä
50
g
rucolaa

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Raasta juusto raastimen hienolla terällä.
  2. Suolaa vesi ja keitä pasta. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä kaksi minuuttia, sulata voi pannulla. Lisää mustapippuri ja paista sitä voissa.
  3. Ota 3 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Lisää pannulle pasta ja 1 dl keitinvedestä. Lisää juustoraaste kolmessa erässä voimakkaasti sekoittaen. Juuston tulee sulaa ja muodostaa veden kanssa kastike. Lisää keitinvettä, kunnes pasta on kosteaa, mutta ei vetistä.
  4. Sekoita rucola pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tuo arkeen luksusta ja nauti viikunaherkku alkupalaksi sellaisenaan tai esimerkiksi salaattipedillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia + paistaminen 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolla täytetyt viikunat

Ainekset

8
viikunaa
2
rkl
pähkinärouhetta
8
timjaminoksaa
1
pkt
pehmeää vuohenjuustoa
VIIMEISTELYYN
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa viikunoihin syvä ristiviilto saksilla. Irrota timjamista lehdet.
  2. Lado viikunat uunivuokaan. Avaa viikunat, jotta ne on helpompi täyttää. Lusikoi viikunoiden sisään vuohenjuustoa ja pähkinärouhetta. Lisää vielä puolet timjamin lehdistä. Paista 10 minuuttia.
  3. Valuta kuumien viikunoiden päälle hunajaa ja koristele timjamilla.

Kommentit (0)