Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 217 keittokirjaan.
OHJE Sasu Laukkonen KUVA Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Melanzane Sasun tapaan

Ainekset

2
isoa munakoisoa
n. 3
dl
oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
2
prk
(á 400 g) kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
1
keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tummaa balsamicoa
1
ruukku
basilikaa
150
g
kovaa vuohenjuustoa (esi. Juustoportin Vuohen vuoristouusto)

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa ne kevyesti kummaltakin puolelta ja anna seistä huoneenlämmössä 10–15 minuuttia.
  2. Kuivaa munakoisoviipaleiden pinta. Kuumenna paistinpannu ja paista viipaleet reilussa öljyssä kullanruskeiksi. Siirrä ne talouspaperille valumaan.
  3. Tee kastike. Valuta tomaatit siivilässä: ota liemi talteen. Kuutioi sipuli. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja murskaa valkosipulinkynsi öljyn joukkoon. Lisää sipulikuutiot ja kuullota noin 5 minuuttia tai kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää siivilöity tomaatti ja paista noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sitten etikka. Lisää tomaattien liemi pienissä erissä sitä mukaa kuin neste imeytyy. Ota kattila pois liedeltä, kun kaikki neste on imeytetty ja kastike on sopivan paksua.
  4. Erottele basilikasta lehdet ja siirrä ne sivuun. Hienonna varret kastikkeen joukkoon. Lehdet tarjotaan valmiin ruuan kanssa.
  5. Levitä hieman kastiketta uunivuoan pohjalle. Lado munakoisoja ja kastiketta kerroksittain vuokaan. Kun vuoka on täysi, laita sen päälle leivinpaperi ja paina käsillä päältä täytettä tiiviimmäksi. Paista 200-asteissa uunissa noin 40–50 minuuttia.
  6. Tarjoa heti irtonaisena muhennoksena tai jäähdytä ruoka ensin jääkaapissa, jolloin siitä tulee leikattavaa. Raasta päälle vuohenjuustoa ja syö basilikanlehtien kera. Melanzane maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pyöräytä uudet perunat peston sekaan ja nami, mikä helppo lisuke kesäiseen ruokapöytään! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaalipestoperunat

Ainekset

1 1/2
kg
uusia perunoita
100
g
lehtikaalia
2 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
manteleita
1/2
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
1/2
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
1
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä kypsiksi, mutta napakoiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä .
  2. Irrota lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Pehmennä 2 ruokalusikallisessa rypsiöljyä pannulla ronskisti käännelleen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa loppu öljy ja kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes pesto on tasaista. Kääntele perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee se spesiaalimmin! Klassikkoyhdistelmä aurinkokuivatut tomaatit ja basilika toimii loistavasti perinteiseen falafelreseptiin.

Huom! Falafelit kiinteytyvät jäähtyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaatti-falafelit

Ainekset

1 1/2
rkl
pellavansiemenrouhetta
3
rkl
vettä
1 + 2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
tlk
kikherneitä
1
dl
basilikanlehtiä
1 (+ 3rkl)
dl
vegaanista parmesaania
1 + 1/2
dl
(gluteenittomia) korppujauhoja
1 1/2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä ruokalusikallisessa öljyä muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä .
  3. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja valuta ja huuhtele kikherneet. Hienonna basilika karkeasti ja raasta vegaanijuusto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes taikina on tasaista, mutta siinä on vielä purentavastusta. Tarkista maku.
  4. Pyöritä massasta pieniä pullia ja kieritä lopuissa korppujauhoissa ja vegaanijuustoraasteessa.
  5. Paista erissä pannulla lopussa öljyssä 5 minuutin ajan, varovasti käännellen. Siirrä uuniin 15 minuutiksi. Anna jäähtyä ja kiinteytyä. Tarjoa valkosipulilla maustetun soijajogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pasta bruschetta maistuu hyvältä kylmänäkin, joten pakkaa toinen annos eväsrasiaan ja nauti seuraavan päivän lounaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta bruschetta

Ainekset

3
kypsää tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (n. 240 g)
kikherneitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
2
rkl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita bruschetasta. Poista tomaateista kanta ja kuutioi ne pieniksi isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja lisää tomaatin joukkoon. Mausta bruschetta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta kikherneet liemestään ja lisää bruschetan joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kuuma pasta kulhoon ja sekoita.
  4. Pyöräytä annosten pinnalle ruokalusikalliset ricottaa.

KASVIKSET RAAKOINA. Avokadopasta aloitti trendin, jossa valmiin pasta-annoksen ei tarvitse aina olla höyryävän kuumaa. Maku onkin ihanan
raikas ja keveä, kun kasviksia ei kypsennetä vaan ne sekoitetaan suoraan kuumaan pastaan.
 

Kommentit (1)

Jarjar

Hyvää tuli! Ohjeeseen voisi kirjoittaa, että missä vaiheessa lisätään öljy! :)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurapalat tekevät tästä kesäsalaatista yllättävänkin ruokaisan. Kastikkeeksi tehdään helppo vegaaninen majoneesi. Makunsa se saa savupaprikasta!

Jos haluat salaatista gluteenittoman, vaihda kaurapala savutofuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30min
Vaikeustaso
Helppo

Artisokkasalaatti ja savupaprikakastike

Ainekset

1
pkt
yrttimaustettua kaurapalaa (Yosa Block)
1
prk
artisokansydämiä öljyssä
2
tl
öljyä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
ruukkua
salaattia
6
kpl
tomaattia
1
prk
(kalamata)oliiveja
Savupaprikakastike
1
dl
soijajuomaa
3
dl
rypsiöljyä
1/2
tl
savupaprikaa
1/2
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi kaurapala ja valuta artisokat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kaurakuutiot ja artisokat saavat väriä. Anna jäähtyä.
  2. Valmista kastike. Laita soijamaito korkeaan astiaan. Lisää öljy nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes seos on majoneesimaista. Sekoita joukkoon mausteet ja sitruunamehu.
  3. Suikaloi salaatit suureen kulhoon ja lohkoa joukkoon tomaatit. Pyöräytä puolet kastikkeesta joukkoon (säästä osa tarjottavaksi). Lisää oliivit, kaurapalat ja artisokat.

Kommentit (0)