Simppeli keitto ja leivät maustetaan lempeällä uunivalkosipulilla. Ja chef keittää munia tasan 5 minuuttia ja 50 sekuntia.
Valkosipulinen pinaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin paahdettu valkosipuli ja keitä kananmunat.
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää kokonaiset paahdetut valkosipulinkynnet ja viini. Keitä muutama minuutti, kunnes viini on haihtunut.
- Tee valkosipulileivät laita ne uuniin.
- Lisää kasvis- tai kanaliemi kattilaan ja kiehauta. Lisää pestyt pinaatit, suola ja pippuri. Kiehauta ja soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita keiton joukkoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa munanpuolikkaiden ja valkosipulileipien kanssa.
Paahdettu valkosipuli
Ainekset
Työvaiheet
- Kääri valkosipuli folioon ja paahda 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Avaa folio ja anna jäähtyä.
- Leikkaa valkosipulista "hattu" pois. Paahtuneet kynnet tulevat ulos sipulia puristamalla.
Vinkki! Voit tehdä paahdettuja valkosipuleita kerralla useamman. Ne säilyvät jääkaapissa viikon ja sopivat useiden ruokien mausteeksi.
Luomukananmunat ”5:50”
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta kattilallinen vettä. Kun vesi kiehuu, laita munat varovasti veteen. Keitä tästä laskien 5 minuuttia ja 50 sekuntia.
- Kaada kuuma vesi pois ja laske kylmää vettä päälle hetken aikaa, niin että pystyt kuorimaan munat. Tarjoa pinaattikeiton kanssa ja ripauta suolaa päälle.
Valkosipulileivät
Ainekset
Työvaiheet
- Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hiero valkosipulinkynsiä leipien pintaan. Pirskottele oliiviöljy päälle.
- Paahda 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 8 minuuttia.