Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Simppeli keitto ja leivät maustetaan lempeällä uunivalkosipulilla. Ja chef keittää munia tasan 5 minuuttia ja 50 sekuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min + 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valkosipulinen pinaattikeitto

Ainekset

3
salottisipulia
2
rkl
oliiviöljyä
3/4
paahdetun valkosipulin kynsistä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
kasvis- tai kanalientä
500
g
tuoretta pinaattia
2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin paahdettu valkosipuli ja keitä kananmunat.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää kokonaiset paahdetut valkosipulinkynnet ja viini. Keitä muutama minuutti, kunnes viini on haihtunut.
  3. Tee valkosipulileivät laita ne uuniin.
  4. Lisää kasvis- tai kanaliemi kattilaan ja kiehauta. Lisää pestyt pinaatit, suola ja pippuri. Kiehauta ja soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita keiton joukkoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa munanpuolikkaiden ja valkosipulileipien kanssa.

Paahdettu valkosipuli

Ainekset

1
kokonainen valkosipuli tai 3 yksikyntistä solovalkosipulia

Työvaiheet

  1. Kääri valkosipuli folioon ja paahda 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Avaa folio ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa valkosipulista "hattu" pois. Paahtuneet kynnet tulevat ulos sipulia puristamalla.

Vinkki! Voit tehdä paahdettuja valkosipuleita kerralla useamman. Ne säilyvät jääkaapissa viikon ja sopivat useiden ruokien mausteeksi.

 

 

Luomukananmunat ”5:50”

Ainekset

4
luomukananmunaa
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kattilallinen vettä. Kun vesi kiehuu, laita munat varovasti veteen. Keitä tästä laskien 5 minuuttia ja 50 sekuntia.
  2. Kaada kuuma vesi pois ja laske kylmää vettä päälle hetken aikaa, niin että pystyt kuorimaan munat. Tarjoa pinaattikeiton kanssa ja ripauta suolaa päälle.

Valkosipulileivät

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa leipää
1/4
paahdetun valkosipulin kynsistä
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hiero valkosipulinkynsiä leipien pintaan. Pirskottele oliiviöljy päälle.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 8 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Piimä, tilli ja valkosipuli saavat punajuurikeiton loistamaan. Helppo keitto pelastaa arki-illan ja sopii myös alkuruuaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta (alkuruokana 4 annosta)
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Nopea piimä-punajuurikeitto

Ainekset

1
pkt (500 g)
punajuurisosetta (Suvituore)
1
iso
valkosipulinkynsi
2
dl
vettä
1–2
rkl
juoksevaa hunajaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
½
dl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Purista punajuurisose kattilaan ja raasta valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää vesi, hunaja ja mausteet.
  2. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Ota piimästä ½ dl koristeluun. Sekoita loppu piimä keittoon ja lämmitä muutama minuutti, älä keitä.
  3. Hienonna tilli. Koristele annokset piimällä ja tillillä.

Kommentit (3)

Punajuuri on parasta

Kiitos ohjeesta. Piimän juon kyllä lasista. Piimäkakkua olen tehnyt, ja sekin on hyvää, mutta soppaani en sitä laita. Laitan piimän sijasta kermaa, ruokakermaa, creme fraichea tai smetanaa punajuurisoppaani, kun tätä ohjetta kokeilen. Varmasti hyvää!

Mariette

Minä taas laitan ruokalusikallisen 10% jogurttia tarjoilun yhteydessä. Piimä on hyvää vain piimäkakussa.

Mariette

Niin ja keittoon tulee pieni määrä etikkaa happamuutta antamaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 163 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Fenkoli antaa porkkanakeitolle herkullisen maun. Mukaan soseutetut pavut lisäävät soppaan proteiinia, jolloin se pitää nälän loitolla tavallista sosekeittolounasta pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-fenkolikeitto

Ainekset

1
kg
porkkanoita
1
sipuli
2
(à 200 g)
fenkolia
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
prk (380/230 g)
kypsiä valkopapuja
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
2
dl
siemensekoitusta
kevätsipulia silputtuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Huuhdo ja paloittele fenkolit. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää liemikuutiot ja kasvikset. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää keittämisen aikana valutetut ja siivilässä huuhdotut pavut.
  2. Lisää lopuksi joukkoon piparjuurituorejuusto, suola ja mustapippuri.
  3. Soseuta keitto. Tarkista maku.
  4. Tarjoa lisäksi kevyesti pannulla paahdettua siemensekoitusta ja hienonnettua kevätsipulia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma, inkiväärillä maustettu tomaattikeitto vie vilun mennessään. Rapeiksi paahdetut kikherneet antavat soppaan hyvää rakennetta ja makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
tl
suolaa)
Rapeat kikherneet
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
tl
paprikajauhetta
tl
juustokuminaa
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
noin 1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja inkivääriä 3 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista 2 minuuttia. Kaada molemmat tomaattitölkit kattilaan.
  2. Valuta ja huuhdo 2 tlk kikherneitä ja kaada ½ tlk kikherneitä tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) yhdessä kookosmaidon kanssa. Soseuta ja kaada seos kattilaan. Lisää myös liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä noin 30 minuuttia, sen aikaa, kun valmistat rapeat kikherneet.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa jäljelle jääneet 1 ½ tlk kikherneitä huolella ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausteet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Paahda noin 25 minuuttia, välillä käännellen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa rapeiden kikherneiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Toiveruoka yhdistää lihapullat ja ramenin samaan kulhoon. Inkiväärillä, chilillä ja valkosipulilla maustettu herkullinen soppa valmistuu puolessa tunnissa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullaramen

Ainekset

Lihapullat
2
tl
raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 12 %)
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
½
tl
suolaa
Paistamiseen
2
tl
öljyä
Liemi
1
sipuli
1
mieto chili
pieni pala
tuoretta inkivääriä
100
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
rkl
misotahnaa
1
l
lihalientä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
4
kananmunaa
200
g
munanuudeleita
chiliä, kevätsipulia, seesaminsiemeniä ja seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kuori ja viipaloi karkeasti sipuli, chili, inkivääri ja siitakkeet. Kuullota kattilan pohjalla 2 minuuttia. Lisää misotahna ja jatka toiset 2 minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja pidä lämpimänä.
  2. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita kaikki lihapulla-ainekset ja muotoile pieniksi pulliksi. Paista erissä kypsiksi öljyssä, pidä lämpiminä.
  3. Keitä kananmunia 7 minuuttia, kuori ja puolita ne. Keitä nuudelit kypsiksi.
  4. Laita kulhojen pohjalle nuudelit, lisää lihapullat ja kananmunanpuolikkaat. Kaada liemi päälle ja viimeistele chilillä, kevätsipulilla, seesamiöljyllä ja siemenillä.

Kommentit (0)