Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Simppeli keitto ja leivät maustetaan lempeällä uunivalkosipulilla. Ja chef keittää munia tasan 5 minuuttia ja 50 sekuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min + 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valkosipulinen pinaattikeitto

Ainekset

3
salottisipulia
2
rkl
oliiviöljyä
3/4
paahdetun valkosipulin kynsistä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
kasvis- tai kanalientä
500
g
tuoretta pinaattia
2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin paahdettu valkosipuli ja keitä kananmunat.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää kokonaiset paahdetut valkosipulinkynnet ja viini. Keitä muutama minuutti, kunnes viini on haihtunut.
  3. Tee valkosipulileivät laita ne uuniin.
  4. Lisää kasvis- tai kanaliemi kattilaan ja kiehauta. Lisää pestyt pinaatit, suola ja pippuri. Kiehauta ja soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita keiton joukkoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa munanpuolikkaiden ja valkosipulileipien kanssa.

Paahdettu valkosipuli

Ainekset

1
kokonainen valkosipuli tai 3 yksikyntistä solovalkosipulia

Työvaiheet

  1. Kääri valkosipuli folioon ja paahda 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Avaa folio ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa valkosipulista "hattu" pois. Paahtuneet kynnet tulevat ulos sipulia puristamalla.

Vinkki! Voit tehdä paahdettuja valkosipuleita kerralla useamman. Ne säilyvät jääkaapissa viikon ja sopivat useiden ruokien mausteeksi.

 

 

Luomukananmunat ”5:50”

Ainekset

4
luomukananmunaa
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kattilallinen vettä. Kun vesi kiehuu, laita munat varovasti veteen. Keitä tästä laskien 5 minuuttia ja 50 sekuntia.
  2. Kaada kuuma vesi pois ja laske kylmää vettä päälle hetken aikaa, niin että pystyt kuorimaan munat. Tarjoa pinaattikeiton kanssa ja ripauta suolaa päälle.

Valkosipulileivät

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa leipää
1/4
paahdetun valkosipulin kynsistä
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hiero valkosipulinkynsiä leipien pintaan. Pirskottele oliiviöljy päälle.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 8 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Italialaisen maalais­makkarakeiton voit valmistaa yhdestä, kahdesta tai vaikka kolmesta erilaisesta kaalista. Tilkka balsamicoa antaa soppaan sopivasti särmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kaalikeitto

Ainekset

4
perunaa
1
porkkana
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (280 g)
tuoremakkaraa
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
400
g
kaalia (esim. puna-, savoijin- ja mustakaalia)
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
kermaa
1
rkl
vaaleaa balsamicoa tai viinietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienon­na sipuli ja valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja purista makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi öljyyn. Rus­kista muutama minuutti ja ota pois kattilasta.

  3. Kuullota juureksia ja sipu­leita kattilassa 3 minuuttia. Lisää vesi ja murenna liemi­kuutiot kattilaan. Lisää makka­rat ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.

  4. Suikaloi kaalit, lisää keit­toon ja keitä 5–8 minuuttia.

  5. Jauha fenkolinsiemenet. Sekoita siemenet, oregano ja kerma keittoon, mausta eti­kalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tölkkipavuista syntyvässä arkikeitossa maistuu taikatahna miso, joka tekee kaikesta parempaa. Lisänä on rosmariiniöljy, johon kelpaavat tuoreyrtin nuupahtaneemmatkin lehdykät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkopapukeitto ja rosmariiniöljyä

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
3
tlk
kypsiä valkopapuja (isoja)
1
l
kasvislientä
1
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
voita
1
rkl
omenaviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
(suolaa)
Rosmariiniöljy
½
ruukkua rosmariinin lehtiä
3
dl
miedon makuista rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin rosmariiniöljy. Mittaa rosmariinin lehdet ja öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 4 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

  2. Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota kattilan pohjalla öljyssä.

  3. Valuta ja huuhdo pavut joukkoon. Lisää kasvisliemi, rosmariini ja misotahna ja keitä noin 15 minuuttia.

  4. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää voi, etikka ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa rosmariiniöljyn ja auringonkukansiementen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuohonko lisää vielä paketin pekonia niin nam.

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pöytä kylpee auringossa, kun nostat keltaisen herkkukeiton esille. Inkivääri ja sriracha tuovat soppaan pientä potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-kookoskeitto katkaravuilla

Ainekset

1
rkl
raastettua inkivääriä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
3
(keskikokoista) porkkanaa
5
dl
kasvislientä
3
dl
porkkanamehua
2
dl
kookosmaitoa
½
rkl
srirachaa
½
tl
suola
Lisäksi
200
g
nuudeleita
1
pieni (keltainen) kesäkurpitsa
3
dl
pakastemaissia
180
g
katkarapuja
½
limen mehu
Päälle
(keltaista) chiliä
limeä
korianteria
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat pieneksi. Lisää kattilaan ja paista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, porkkanamehu, kookosmaito, sriracha ja suola. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

  3. Paloittele sillä aikaa kesäkurpitsa. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja annostele kulhojen pohjalle.

  4. Soseuta valmis keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kesäkurpitsa ja maissi ja keitä noin 4 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on al dente.

  5. Lisää lopuksi limen mehu ja katkaravut. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty. Nosta nuudeleiden päälle kulhoihin.

  6. Purista päälle lisää limen mehua. Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Tarjoa chiliviipalaiden ja hienonnetun korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tofulla vahvistettu keitto on tulvillaan makuja ja chilin puraisevaa poltetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen tom kha -keitto

Ainekset

1
sitruunaruoho (tai 1 rkl sitruunaruohotahnaa)
1
pieni sipuli
4
valkosipulinkynttä
rkl
raastettua inkivääriä
3–4
thaichiliä
100
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
3
rkl
vihreää thai-currytahnaa
1
l
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
limetin mehu ja 1 limetin kuoriraaste
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
Lisäksi
1
pkt
tofua
(200
g
varsiparsakaalia)
(thaichilejä)

Työvaiheet

  1. Kuori sitruunaruohon uloin kerros ja hienonna sisus hyvin hienoksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili ja viipaloi siitakesienet.

  2. Paista sitruunaruohoa, sipuleita, inkivääriä, chiliä ja siitakesieniä muutama minuutti öljyssä. Lisää currytahna ja jatka 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito, limetin kuori, tomaattimurska, soijakastike, sokeri ja keitä vartti. Lisää limetin mehu ja tarvittaessa suolaa.

  4. Kuutioi ja kuivaa tofu. Lisää keittoon ja lämmitä muutama minuutti. Jos käytät varsiparsakaalia, lisää sekin paloiteltuna tässä vaiheessa joukkoon, jotta se säilyy napakkana.

  5. Viipaloi tarjolle chilejä.

Kommentit (0)