Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Simppeli keitto ja leivät maustetaan lempeällä uunivalkosipulilla. Ja chef keittää munia tasan 5 minuuttia ja 50 sekuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min + 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valkosipulinen pinaattikeitto

Ainekset

3
salottisipulia
2
rkl
oliiviöljyä
3/4
paahdetun valkosipulin kynsistä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
kasvis- tai kanalientä
500
g
tuoretta pinaattia
2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin paahdettu valkosipuli ja keitä kananmunat.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää kokonaiset paahdetut valkosipulinkynnet ja viini. Keitä muutama minuutti, kunnes viini on haihtunut.
  3. Tee valkosipulileivät laita ne uuniin.
  4. Lisää kasvis- tai kanaliemi kattilaan ja kiehauta. Lisää pestyt pinaatit, suola ja pippuri. Kiehauta ja soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita keiton joukkoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa munanpuolikkaiden ja valkosipulileipien kanssa.

Paahdettu valkosipuli

Ainekset

1
kokonainen valkosipuli tai 3 yksikyntistä solovalkosipulia

Työvaiheet

  1. Kääri valkosipuli folioon ja paahda 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Avaa folio ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa valkosipulista "hattu" pois. Paahtuneet kynnet tulevat ulos sipulia puristamalla.

Vinkki! Voit tehdä paahdettuja valkosipuleita kerralla useamman. Ne säilyvät jääkaapissa viikon ja sopivat useiden ruokien mausteeksi.

 

 

Luomukananmunat ”5:50”

Ainekset

4
luomukananmunaa
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kattilallinen vettä. Kun vesi kiehuu, laita munat varovasti veteen. Keitä tästä laskien 5 minuuttia ja 50 sekuntia.
  2. Kaada kuuma vesi pois ja laske kylmää vettä päälle hetken aikaa, niin että pystyt kuorimaan munat. Tarjoa pinaattikeiton kanssa ja ripauta suolaa päälle.

Valkosipulileivät

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa leipää
1/4
paahdetun valkosipulin kynsistä
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hiero valkosipulinkynsiä leipien pintaan. Pirskottele oliiviöljy päälle.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 8 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Voit käyttää keittoon mitä tahansa salaatteja. Paloittele ne kattilaan kantoineen päivineen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salaattikeitto

Ainekset

350
g
erilaisia salaatteja
1
ruukku
vesikrassia
1
ps (100 g)
kevätsipulia
1
valkosipulinkynsi
1
iso peruna (jauhoinen lajike)
2
rkl
oliiviöljyä
7
dl
vettä
2
tl
rakuunaa
1
tl
suolaa
LISÄKSI
4
rkl
ranskankermaa tai kaurafraichea
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja paloittele salaatit. Käytä myös kannat, mutta erottele ne lehdistä. Säästä vähän vesikrassia koristeluun, paloittele loput salaatinlehtien joukkoon.

  2. Viipaloi kevätsipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna.

  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, peruna ja salaattien kannat. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja mausteet ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes peruna on pehmeää. Lisää salaatinlehdet ja vesikrassi, kypsennä pehmeäksi, pari minuuttia. Älä keitä voimakkaasti, jottei salaatit tummu.

  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja annostele kulhoihin. Viimeistele ranskankermalla, pippurilla ja vesikrassilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Varhaiskaali kypsyy talvikaalia nopeammin – oikeastaan ihan hetkessä! Siitä huolimatta keitto paranee muhittelemalla, ja aivan parasta soppa on seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-makkarakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sellerin varsi
2
rkl
öljyä
6
perunaa
1
rs (noin 300 g)
raakamakkaraa
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
sokeria
1
rkl
(valko-tai omena) viinietikkaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
kg
varhaiskaalia
(PÄÄLLE)
(harissalla maustettua ranskankermaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna selleri. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla minuutin ajan. Paloittele makkara joukkoon jatka muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele perunat joukkoon. Paista käännelleen vielä 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot, soijakastike, sokeri, etikka ja mausteet. Suikaloi kaali joukkoon. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Porokeitto
Porokeitto

Olen saanut tämän reseptin vuonna -35 syntyneeltä mummoltani ja se on taivaallisen hyvää. Ehkä ihaninta on se, että se on minulla kirjoitettuna mummoni käsialalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1h
Vaikeustaso
Helppo

Porokeitto

Ainekset

6
isoa
perunaa
n. 400
g
poron lihaa
1
sipuli
2
dl
kermaa
1
pkt
viherpippurinmakuista Koskenlaskijaa
1
kpl
lihaliemikuutiota
1/2
tl
rakuunaa

Työvaiheet

Kolmen litran kattilallinen keittoa

1. Kuori ja pilko perunat kattilaan
2. Lisää 2 litraa vettä sekä lihaliemikuutio ja keitä perunat kypsiksi
3. Kuori ja pilko sipuli
4. Kypsennä sipuli ja poronlihat pannulla
5. Lisää sipuli-poroseos kypsien perunoiden joukkoon
6. Sulata viherpippuri Koskenlaskija pienissä paloissa keiton liemeen
7. Lisää rakuuna
8. Kaada lopuksi joukkoon kerma

Kommentit (0)