Sitruunakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan haarukkavatkaimella nopeasti sekoittaen. Kaada seos irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm). Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 min. Kokeile kakun kypsyyttä esimerkiksi puisella grillitikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna jäähtyä 15 min, ja irrota kakku vuoastaan.
- Tee kostutus. Siivilöi tomusokeri sitruunamehun joukkoon ja sekoita. Voit lämmittää sitruunamehua hieman, niin sokeri liukenee siihen helpommin. Pistele kakkuun reikiä esimerkiksi puisella grillitikulla. Valele kakku sokeriliemellä. Anna kakun jäähtyä kunnolla.
- Levitä ohut kerros hilloa kakun päälle ja sivuille. Kauli sokerimassa tomusokerilla jauhotetulla työtasolla levyksi, joka riittää peittämään kakun. Nosta sokerimassalevy varovasti kakun päälle. Leikkaa pois ylimääräiset ja taita reunat kakun alle. Ylimääräisestä massasta voit pyörittää palloja kakun koristeeksi.
- Kuorruta kakku vasta juuri ennen tarjoamista, sillä sokerimassa vetty helposti jääkaapissa.
Vinkki! Jos haluat kakusta sitruunaisemman, lisää taikinaan 2 tl raastettua (luomu) sitruunankuorta.