Lämmin kantarelli-perunasalaatti on maistuva lisuke.
Karitsa ja persillade
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Mausta ennen paistamista suolalla ja pippurilla.
- Tee persillade. Hienonna lehtipersiljan lehdet ja varret. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta sitruunankuori, halutessasi myös leivänmurut. Aja sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa hienojakoiseksi seokseksi.
- Paista karitsoihin kaunis väri grillissä. Työnnä isoimman paahtopaistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Kääri lihat folioihin. Jatka paistamista grillissä epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuttia tai kunnes sisälämpö on 58 astetta. Kääntele foliopaketteja välillä. Tällöin liha on kauniin rosee sisältä. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista kunnes mittari osoittaa 62 astetta.
- Ota nyytit pois grillistä ja anna lihan tasaantua n. 15 minuuttia. Ripottele päälle persilladea. Tarjoa lämpimän kantarelli-perunasalaatin kanssa (ks. ohje alla).
Lämmin kantarelli-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä kukkakaalia muutama minuutti.
- Tee kastike. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Laita palat suolan, pippurin ja viinietikan kanssa kulhoon. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää sinappi, hunaja ja öljy.
- Puhdista ja paloittele kantarellit. Paahda niitä kuivassa, kuumassa pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää ruokalusikallinen öljyä, mausta kevyesti sormisuolalla ja valkopippurilla.
- Lisää paloitellut, keitetyt perunat ja kukkakaalit pannuun. Paista, kunnes seos lämpenee. Lisää kastike ja sekoita. Kaada tarjoilukulhoon. Lisää salaatti ja sekoita. (4 annosta, 45 min)