Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti 15 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mac & cheese

Ainekset

1
l
makaroonia
1–2
rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1
rkl
voita
4
dl
(200 g) juustoraastetta (esim. pitkään kypsytetty cheddar)
Juustokastike
4
rkl
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
4 3/4
dl
maitoa
3 1/2
dl
(175 g) juustoraastetta
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
ripaus muskottipähkinää
1/2
tl
mustapippuria
(1
tl
dijoninsinappia)
Leivänmurukuorrutus
2
viipaletta
kuivahtanutta paahtoleipää tai 1 1/2 dl korppujauhoja
2
rkl
voita
1
dl
(50 g) juustoraastetta
1
tl
paprikajauhetta

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä noin 6 min, niin että se jää hieman raa’aksi. Raasta juusto koko makaronilaatikkoa varten. Valuta ja sekoita öljy joukkoon, jotta makaronit eivät tartu toisiinsa kiinni. Laita sivuun odottamaan.
  2. Tee juustokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä 1–2 min koko ajan sekoittaen. Älä anna jauhojen ruskistua. Kaada maito jauhojen joukkoon alkuun vähän kerrallaan ja vispaa kunnolla, ettei synny paakkuja. Anna kastikkeen hautua 5–8 min koko ajan sekoittaen. Sekoita juusto kastikkeeseen ja anna sulaa. Mausta suolalla, paprikalla, muskotilla, pippurilla ja halutessasi sinapilla.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää juustoraaste ja juustokastike kattilaan. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Nosta pois liedeltä.
  4. Esivalmistele kuorrutus: Jos käytät paahtoleipää, hienonna se tehosekoittimessa tai veitsellä. Sulata voi pannussa. Sekoita leivänmurut tai korppujauhot voihin ja nosta pannu liedeltä.
  5. Sekoita makaronit juustokastikkeeseen. Levitä seos voideltuun uunivuokaan.
  6. Sekoita leivänmurut juustoraasteeseen ja ripottele uunivuokaan. Lisää lopuksi paprikajauhe. Kypsennä uunissa noin 30 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Äyriäispastan mehevyyden salaisuus on helppo pesto, joka surautetaan sitruunamelissasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + pakasteen sulattaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissapestolla maustettu äyriäispasta

Ainekset

PESTO
1
ruukku (noin 3 dl)
sitruunamelissaa
1–2
valkosipulinkynttä
40
g (1 dl)
parmesanjuustoa
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1 ½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
pkt (350 g)
pakasteäyriäisiä (Esim. Pirkka äyriäissekoitus)
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sitruunamelissa varsineen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani. Lisää yrttien joukkoon.
  2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin 1 minuutin ajan. Lisää siemenet ja öljy sitruunamelissan joukkoon ja soseuta tasaiseksi pestoksi. Voit jättää peston myös karkeammaksi seokseksi.
  3. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  5. Kuumenna öljy pannulla, paista valutettuja äyriäisiä muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon pasta ja keitinvettä ja kiehauta niin, että neste haihtuu. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi joukkoon reilusti pestoa. Tarjoile heti.
Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä. Jogurtilla saa ruokaan samanlaista täyteläisyyttä kuin kermalla, mutta lopputuloksesta tulee raikkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aurinkokuivatut tomaatit, hummus ja halloumi sopivat yllättävän hyvin yhteen kotoisen ruisreissarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min (+ halloumin liotus 1 h)
Vaikeustaso
Helppo

Reissarit tomaattihummuksella ja halloumilla

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
halloumia
5
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (noin 150 g)
kaupan valmista hummusta
PAISTAMISEEN
2
tl
öljyä
LISÄKSI
8
viipaletta ruisleipää
4
salaatinlehteä
(8
viipaletta
ohutta meetvurstia)

Työvaiheet

  1. Liota halloumista halutessasi ylimääräinen suola pois. Tämä kestää vähintään tunnin.

  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit liemestä. Soseuta hummuksen kanssa sauvasekoittimella.

  3. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet nopeasti pannulla tilkassa öljyä.

  4. Voitele ruisleivät tomaattihummuksella ja täytä halloumilla ja salaatilla ja halutessasi myös meetvurstilla.