Kukkakaalilla paneroiminen on ranskalaisen tähtikokin Alain Passardin keksintö. Kukkakaalimuru syntyy raastamalla tai hienontamalla. Tällä kertaa muru painellaan schnitzelien pintaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kukkakaalikuorrutetut schnitzelit
Ainekset
3
dl
kukkakaalista raastettua murua
6–7
kpl
/500 g ohutta broilerileikettä
1 ½–2
tl
suolaa
n. 1/2
tl
valkopippuria myllystä
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
Provencen mausteseosta tai 1 tl rakuunaa
1 iso tai 2 pientä kananmunaa
n. 1
dl
mantelirouhetta
n. 3/4
dl
ruokaöljyä
(25
g
voita)
Lisäksi
sitruunaviipaleita
säilöttyä punaista paprikaa
salvianlehtiä
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Raasta kukkakaalin pintakerros muruksi raastimen karkealla terällä.
- Mausta broilerileikkeet suolalla ja valkopippurilla. Pane vehnäjauhot laakealle lautaselle. Sekoita Provencen mausteseos tai rakuuna joukkoon. Riko kananmunat toiselle laakealle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Pane kukkakaalimurut kolmannelle lautaselle. Sekoita mantelirouhe murujen joukkoon.
- Valuta puolet öljystä reunalliselle uunipellille ja laita uuniin kuumenemaan muutamaksi minuutiksi.
- Kääntele leikkeet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi kukkakaalirouheessa. Painele muruja kevyesti leikkeiden pinnalle käsin.
- Ota pelti uunista ja nosta leikkeet kuumaan rasvaan. Valuta loppu öljy tai lisää voinokareita päälle. Kypsennä leikkeitä kääntämättä noin 15 minuuttia.
- Koristele sitruunalla, paprikalla ja salvianlehdillä ennen tarjoamista.