Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2262 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Maskulin Kuva: Tuomas Kolehmainen

Supernopeilla itse valmistetuilla sinapeilla saat mainiota makua ateriaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pieni purkillinen
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea rucolasinappi (1 pieni purkki)

Ainekset

1/2-1
dl
hienonnettua rucolaa
1
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1/2
tl
suolaa
1
tl
balsamicoa
1
dl
valmista dijonininappia (esim. Maille)

Työvaiheet

  1. Soseura karkeaksi hienonnettu rucola, öljy, kuorittu valkosipulinkynsi, suola ja balsamico tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä. Sekoita tahna ja dijoninsinappi. Tämä sinappi on heti valmista tarjottavaksi. Säilytä viileässä.

 

 

Punaherukkasinappi (1 pieni purkki)

Ainekset

2
dl
punaherukoita
2
dl
sokeria
1/2
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1/2
dl
sinappijauhetta

Työvaiheet

  1. Soseuta marjat sauvasekoittimella tai blenderissä. Kaada sose kattilaan sokerin kanssa. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää öljy ja suola. Anna poreilla hiljaisella lämmöllä 3-5 min. Nosta kattila levyltä ja sekoita sinappijauhe hyvin joukkoon. Kaada kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Sinappi on valmista heti jäähdyttyään mutta maku paranee, jos annat sinapin tasaantua yön yli. Säilytä viileässä.

Tryffelisinappi (1 pieni purkki)

Ainekset

1
dl
sinappijauhetta
1
dl
sokeria
1
dl
kermaa
1
kananmunan keltuainen
1
tl
valkoista balsamicoa
1/2
tl
suolaa
3
rkl
hyvää tryffeliöljyä (esim. La Favorita Fish)

Työvaiheet

  1. Mittaa sinappijauhe, sokeri, kerma, keltuainen, etikka ja suola kattilaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua matalalla lämmöllä 3 min. Sekoita tryffeliöljy kuumaan sinappiseokseen. Mitä parempaa öljyä käytät, sen vähemmän sitä tarvitset. Kaada sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja sen jälkeen yön yli jääkaapissa. Säilytä viileässä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana ja Viivi-kissa on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Aivan tuiki tavallisiin maanläheisiin syksyn ruokahetkiin
Aivan tuiki tavallisiin maanläheisiin syksyn ruokahetkiin

Tässä ainekset stemmaavat vain niin hyvin yhteen, ettei sanotuksi saa.

selleriä, päärynöitä, sinihomejuustoa, sipulia, kasvisliemikuutio, Arla kuohukermaa, alkoholitonta valkoviiniä, laakerinlehtiä, valkosipulinkynsiä, risottoriisiä, paahdettua hasselpähkinärouhetta, mustapippuria, meijerivoita, kesäkurpitsoita, oliiviöljyä, kuivattua basilikaa, kuivattua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Selleri-homejuustorisotto rapeilla kesäkurpitsanauhoilla

Ainekset

400
g
lehtiselleriä
2
sipulia
5
dl
kasvislientä jossa mukana kasvisliemikuutio
2
kasvisliemikuutiota
2
dl
kuohukermaa
1
dl
alkoholitonta valkoviiniä
2
dl
risottoriisiä
4
valkosipulinkynttä
meijerivoita
100
g
hasselpähkinärouhetta
2
laakerinlehteä
mustapippuria
2
päärynää
140
g
Aura sinihomejuustoa
Rapeat kesäkurpitsanauhat
3
kesäkurpitsaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
korianterimaustetta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua basilikamaustetta
Lisäksi
porkkanasiivuja
kevätsipulin varsia

Työvaiheet

Kuori ja paloittele selleri. Kuori toinen sipuli ja hienonna. Kuumenna kattilassa kasvisliemi jossa kasvisliemikuutiot, ja laita sellerit ja hienontamasi sipuli sinne keittymään. Lisää kerma, laakerinlehdet, viini ja kuumenna noin 20 minuuttia. Siivilöi neste kulhoon ja poimi laakerinlehdet pois. Kuori toinen sipuli myös ja valkosipulinkynnet ja hienonna. Paista ne kannen alla voissa kattilassa riisin kanssa lisäten myös kasvisliemi sellerillä ja sipulilla joukkoon ja sekoita joukkoon hasselpähkinät. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tee tällä välin rapeat kesäkurpitsanauhat; puhdista kesäkurpitsat vedessä ja leikkaa ne ohuiksi liuskemaisiksi nauhoiksi juustohöylällä. Höyrytä ne toisessa kattilassa ritilän päällä niin että vettä ulottuu ritilän pohjaan asti. Höyrytä kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Laita öljy wok-pannuun ja paista kesäkurpitsanauhat vielä rapeiksi ja siihen sivuun voit kuullottaa kevätsipulia ja porkkanasiivuja. Vatkaa niihin kaadettava liemi kulhossa; sekoita öljy, omenaviinietikka, basilikamauste, korianterimauste ja paprikajauhe keskenään. Samalla kuori päärynät ja siivuta ne pituussuunnassa tehden niihin koristeellisia leikkauksia sivuille. Tarjoa selleri-homejuustorisotto aura sinihomejuustolla ja päärynäsiivuilla, sekä koristele annoslautasiin rapeat kesäkurpitsanauhat ja niiden päälle liemi, ja porkkanan ja kevätsipulin siivuja.

Kommentit (0)

Punakaalisalaatissa maistuu kumina, joka täydentää kookosmaidontäyteistä ruokaa.

kukkakaali, peruna, kurkumamauste, sinapinsiemen, tuore inkivääri, tuore korianteri, valkosipulia, punaista chiliä, tomaattia, kikherneitä, sipulia, ananaspaloja, kookosmaitoa, sitruunamehua, punakaalia, kurkku, kuminaa, bulgarian jogurttia, majoneesia, taateleita, fenkoli, mustia oliiveja,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-kasvispata punakaali-kurkkusalaatilla

Ainekset

1/2
kukkakaali
3
perunaa
2
tl
kurkumaa
3
cm
pala tuoretta inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
2
sipulia
1
tuore punainen chili
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
prk
ananasta
1
prk
kikherneitä
400
g
kookosmaitoa
2
tomaattia
sitruunamehua oman maun mukaan
Punakaalisalaatti
1/2
punakaali
1/2
kurkku
kuminaa
majonesia
taateleita
bulgarian jogurttia
Fenkoli-appelsiini-salaatti-keltaisella riisillä
2
dl
keitettyä riisiä, joukossa kurkumaa
2
tl
kurkumaa
1
fenkoli
taateleita
1
appelsiini
korianteria
mustia oliiveja
sulatejuustoa
kevätsipulia

Työvaiheet

Esikeitä perunat ja kukkakaali kattilassa. Kuullota hienontamasi valkosipuli ja sipuli pannulla öljyssä. Lisää pannuun tomaatinpalat, kookosmaito ja kikherneet sekä esikypsennetyt kukkakaalit ja perunat. Mausta ja lisää loput ainekset. Anna kiehua hiljaa kannen alla 20 minuuttia. Tee punakaalisalaatti ja pilko punakaali, taateleita, ja kurkku. Raasta sitten kurkku ja punakaali. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja sekoita joukkoon jogurtti ja majoneesi. Lisää mausteena kuminaa. Tarjoa lämpimän ruuan kanssa.
Voit tehdä myös toisen salaatin, joka koostuu keltaisesta riisistä ja fenkolista sekä appelsiinista; Keitä riisiä kukkakaalipadan ollessa 20 minuuttia kiehumassa. Laita riisin joukkoon kurkumaa. Tee jo valmiiksi hyvissä ajoin toiseen pannuun öljy ja siihen kevätsipulia ja fenkoli sekä appelsiinin palat. Kuullota vähän aikaa ja lisää riisi joukkoon. Pilko taateleita joukkoon myös niin että pannu on alemmalla lämmöllä tai keskilämmöllä. Sekoittele ja lisää lopuksi korianteria ja sulatejuustoa. Laita salaattikulhoon ja koristele kevätsipulilla vielä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kyllä vain, luit oikein – naposteluherkkusieniä! Napostelusienet syntyvät myös pienistä, napakoista kantarelleista. Jos kaipaat napostelusieniin lisäpotkua, korvaa mustapippuri cayennepippurilla tai chilijauheella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Naposteluherkkusienet

Ainekset

2
rs (à 200 g)
herkkusieniä
1
chili
1
dl
tuoretta persiljaa
1
kananmuna
dl
panko-korppujauhoja
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua rakuunaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
ruokaöljyä
LISÄKSI
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
rkl
valmista mangochutneyta

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja chutney dippikastikkeeksi.

  2. Puhdista sienet. Jätä pienet sienet kokonaisiksi, halkaise isommat kahteen osaan. Hienonna chili ja persilja.

  3. Riko muna kulhoon ja vispaa haarukalla sekaisin. Yhdistä toisessa kulhossa korppujauhot, chili, persilja ja mausteet. Pyörittele sienet ensin munaseoksessa, ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa kauttaaltaan.

  4. Kuumenna öljy pannulla. Paista sienet muutamassa erässä kullanruskeiksi ja rapsakoiksi. Valuta paperin päällä ja tarjoile lämpiminä kermaviili-chutneyn kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pitaleivän sisällä maistuvat kahteen kertaan maustettu nyhtöpossu, harissahummus ja maukas kaalisalaatti. Lisää muutama siivu tomaattia ja nauti edullinen herkku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
15 min + 7 h
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtöpossupitat

Ainekset

1
kg
possun kassleria
2
rkl
vahvaa sinappia
1
dl
omenamehua
Mausteseos
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
jauhettua korianteria
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
1
tl
fenkolinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista lihasta kalvot. Sivele liha kauttaaltaan sinapilla. Yhdistä mausteseoksen ainekset ja levitä mausteseos tasaisesti lihan pintaan.
  2. Laita liha korkeareunaiseen uunivuokaan. Peitä foliolla ja anna maustua huoneenlämmössä tunti. Kuumenna uuni 110 asteeseen.
  3. Lisää vuoan pohjalle omenamehu ja laita liha uuniin. Kypsennä mureaksi 5–6 tuntia. Lusikoi tunnin välein vuoan pohjalle kertynyttä nestettä lihan pinnalle. Sammuta uuni, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä vielä tunnin.
  4. Nyhdä liha kahdella haarukalla riipien. Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen maustumaan.

Vinkki! Laita halutessasi paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Porsaan kassler on revittävää, kun sen sisälämpö on 87–90 astetta.

Pitaleivät

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
kädenlämpöistä vettä
7–8
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon 7 dl jauhoja, öljy, suola, sokeri ja juustokumina. Vaivaa 5 minuuttia. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni vähintään 250 asteeseen.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palat palloiksi. Kauli taikinapallot runsaan jauhon kera noin 2 cm paksuiksi, pyöreiksi pitaleiviksi.
  3. Laita pitat pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta 10 minuuttia. Paista kuuman uunin ylätasolla 5–8 minuuttia. Paistuessaan taikina nousee ”taskuksi”, joten älä avaa uuninluukkua välillä. Tarjoile pitat lämpiminä.

Harissahummus

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
kikherneiden lientä
1
dl
tahinia (esim. Gavrielides)
2
tl
harissatahnaa (esim. Al’Fes)
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipulit ja purista sitruunan mehu. Valuta kikherneet ja ota liemi talteen.
  2. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa kikherneet, 1 dl kikherneiden nestettä ja loput ainekset. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, lisää joukkoon vettä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Keltainen kaalisalaatti

Ainekset

1
kg
keräkaalia
30
g
tuoretta inkivääriä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
tl
suolaa
Kastike
1
dl
omenaviinietikkaa
1
dl
sokeria
½
dl
rypsiöljyä
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri.
  2. Laita kaalit isoon kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa. Hiero kaalia käsin muutama minuutti, jotta se hieman mehustuu ja pehmenee. Lisää inkivääri ja korianteri.
  3. Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa niin, että sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liemi kaalin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.

Kommentit (0)