Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Kerrosdipit ovat vielä aika harvinaisia Suomessa. Ei kauan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6:lle
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahdetuista paprikoista, chilistä ja vaaleista pavuista tehty raikas ja sopivan tulinen tahna toimii dippinä, levitteenä ja lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen paprikatahna

Ainekset

4
punaista paprikaa
2
punaista chiliä
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
1
sitruuna
1
tl
hunajaa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita paprikat ja chilit leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15 minuutta. Paprikoista tulee paahdettaessa mehukkaita ja pehmeitä ja chilin maku pyöristyy.

  2. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista paprikoista ja chileistä kanta ja siemenet.

  3. Laita paprikat, chilit ja pavut tehosekoittimeen. Purista sitruunasta mehu joukkoon. Lisää hunaja ja savupaprika. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.

  4. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi chilillä ja savupaprikalla.

Vinkki Valkoiset pavut voi korvata kikherneillä, pähkinöillä, siemenillä tai maapähkinävoilla. Kun pavut jättää pois, tahnasta tuleekin mausteinen paprikakastike.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Aidon korealaisen kimchin valmistaminen vaatii aikaa, huolellisuutta ja pari isoa astiaa. Lopputulos on vaivan arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 3½ kg
Valmistusaika
30 min + suolaus 2 t + fermentointi 2–4 pv
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kimchi

Ainekset

n. 2½
kg
kiinankaalia
1
dl
jodioimatonta hienoa merisuolaa
Maustetahna
2
rkl
perunajauhoja
5
dl
vettä
1
rkl
sokeria
24
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
sipuli
dl
(vegaanista) kalakastiketta
dl
gochugaru-chilijauhetta
Kasvikset
2
keskikokoista porkkanaa
8–12
retiisiä
8
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kokonaisten kiinankaalien kantaan noin 10 cm syvä viilto ja revi kaalit varovasti kahtia. Tee viilto myös puolikkaisiin, mutta älä revi kaaleja. Huuhtele hyvin.

  2. Ripottele suola tasaisesti kaalinlehdille. Laita enemmän suolaa paksuihin tyviin. Siirrä kaalit vateihin tai isoihin kulhoihin ja peitä vedellä. Anna suolautua huoneenlämmössä 2 tuntia, käännä kaaleja puolen tunnin välein.

  3. Mittaa perunajauhot kulhoon. Lisää ensin ½ dl vettä ja sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Sekoita loppu vesi joukkoon. Kaada seos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kiisselimäistä. Anna jäähtyä.

  4. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet, inkivääri ja sipuli. Soseuta ne kalakastikkeen ja chilijauheen kanssa sileäksi. Siirrä sose kulhoon, lisää jäähtynyt tärkkelyskiisseli ja sekoita tasaiseksi.

  5. Poista kaalit suolaliemestä, revi puolikkaat lohkoiksi ja huuhtele huolellisesti. Maista kaalia – sen tulisi olla selvästi suolainen, mutta jos se tuntuu liian suolaiselta, jatka huuhtelemista. Valuta kaalit hyvin ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.

  6. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa retiisit tikuiksi ja suikaloi kevätsipulit. Sekoita kasvikset maustetahnaan. Lusikoi maustetahna kaalinlehtien väliin tai levitä se kaaleihin käsin kertakäyttökäsineiden kanssa. Seoksen tulisi peittää kaikki lehdet ydintä myöten. Kääri kukin kaalipala pieneksi nyytiksi, niin että uloin lehti peittää koko käärön.

  7. Laita kaalinyytit puhtaisiin tölkkeihin. Jätä tölkin yläosaan 3 cm tyhjää tilaa. Sulje tiiviisti. Säilytä kaalia huoneenlämmössä 2–4 päivää, viileässä huoneessa pidempään, lämpimässä riittää lyhyempi aika.

  8. Avaa kansi 2–4 päivän kuluttua ja paina kaalinyyttejä lusikalla kaaleista irronneen nesteen alle. Sulje kansi jälleen tiiviisti ja laita tölkki jääkaappiin pariksi viikoksi. Mitä kauemmin säilytät, sitä happamampaa kimchistä tulee.

Vinkki Gochugaru-chilijauhetta eli punapippurijauhetta myydään yleensä 500 g:n pakkauksissa aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa (verkko)kaupoissa. Pakkauksessa ei aina lue gochugaru, joten kysy tuotetta myyjältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Dashiliemessä kypsennetyt kurpitsakuutiot ovat suosittu lisuke Japanissa. Liemeen tarvittavaa dashijauhetta myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsat dashiliemessä

Ainekset

n. 1
kg
myski- tai hokkaidokurpitsaa
7
dl
dashilientä
2
rkl
sokeria
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sakea eli riisiviinaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa noin 5 cm paksuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Leikkaa viipaleet isoiksi kuutioiksi. Myskikurpitsan voit kypsentää kuorineen, mutta poista kuori muista kurpitsalajikkeista.

  2. Kuumenna dashiliemi kattilassa ja lisää kurpitsat. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsa hieman pehmenee. Kokeile kypsyyttä keittämisen aikana.

  3. Lisää sokeri, soija, sake ja suola kattilaan. Keitä alhaisella lämmöllä vielä 10–20 minuuttia.

  4. Anna kurpitsan jäähtyä liemessään huoneenlämpöiseksi. Tarjoa jäähtyneenä tai uudelleen kuumennettuna esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Reilusti valkosipulinen ja paahteinen porkkana-selleritahna sopii lisukkeeksi vaikkapa paistetulle broilerinrinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu juurestahna

Ainekset

4
porkkanaa
½
(400 g)
juuriselleri
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
1
sitruuna
4
rkl
(vaaleaa) tahinia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat ja selleri parin sentin paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kasvikset leivinpaperille pellille, valele öljyllä ja lisää päälle voi nokareina. Mausta suolalla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori talteen. Purista mehu tehosekoittimeen, lisää tahini. Lisää kypsät kasvikset ja soseuta sileäksi. Voit ohentaa tahnaa tilkalla vettä tai öljyä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua.

  3. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele raastetulla sitruunankuorella.

Kommentit (0)