
Raaka punajuuri muuttuu marinoimalla salonkikelpoiseksi.
Punajuuricarpaccio vuohenjuustovaahdon kera
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kuoritut punajuuret paperinohuiksi siivuiksi juustohöylällä tai yleiskoneella. Pane sivut laakeaan kulhoon ja kaada päälle keskenään sekoitetut oliiviöjy, etikka, hunaja ja suola.
- Nosta peitettynä huoneenlämpöön maustumaan vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli. Vaahdota kerma notkeaksi ja sekoita se notkistetun vuohenjuuston sekaan juuri ennen tarjoilua.
- Asettele valutetut, marinoituneet punajuurisiivut tarjoilulautaselle ja nostele päälle kunnon nokareita vuohenjuustovaahtoa. Pane loppu vaahto tarjolle pieneen kulhoon.
- Viimeistele pinta rucolanlehdillä tai ketunleivällä, kapriksilla ja pirskoittelemalla pintaan oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa tai balsamicoa. Nauti alkuruokana.