Japanilainen teriyakilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa lohifilee noin puolen sentin paksuisiksi, 5–6 sentin pituisiksi viipaleiksi. Pyörittele kalapalat vehnäjauhoissa.
- Sekoita teriyakikastikkeen ainekset keskenään kulhossa korianteria lukuun ottamatta.
- Puhdista parsakaali, irrota nuput ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kypsennä keittämällä tai höyryttämällä viitisen minuuttia. Kuori ja viipaloi punasipuli.
- Paista lohiviipaleita kuumalla pannulla öljyssä puoli minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon teriyakikastike. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri.
- Aseta lautasille salaattia, punasipulirenkaita ja parsakaalinuppuja. Lado päälle lohiviipaleita. Valuta päälle lopuksi kastiketta.