
Karitsan kareeta ja maa-artisokka-palsternakkasosetta
Ainekset
Työvaiheet
- Ota karee huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista.
- Pyyhkäise lihan pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele päälle suolaa. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori. Sekoita kulhossa sitruunan kuori, hienonnettu timjami, voi, dijoninsinappi ja murskattu valkosipulinkynsi. Hiero seos kyljysrivien pintaan.
- Pese maa-artisokat ja palsternakat. Leikkaa palsternakat maa-artisokkien kokoisiksi paloiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää maa-artisokat ja palsternakat. Kypsennä noin 15 minuuttia. Varmista kypsyys haarukalla pistämällä. Kaada vesi kattilasta. Purista maa-artisokat kuoristaan kattilaan. Kuori joukkoon palsternakat. Lisää suola ja kuohukerma. Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää tarvittaessa kermaa. Seoksen tulisi olla perinteistä perunasosetta löysempää. Mausta muskottipähkinällä.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle karitsan kareet maustevoineen. Pyörittele kyljyksiä pannulla, kunnes pinnat ovat ruskistuneet. Laske lieden lämpötila keskilämmölle. Aseta pannun päälle voi- tai paistopaperi. Kypsennä noin 12–15 minuuttia riippuen pannun kuumuudesta. Kääntele kyljysriviä muutaman kerran paistamisen aikana. Voit varmistaa sopivan medium-kypsyyden asettamalla kyljyksen lihaisimpaan kohtaan paistolämpömittarin. Kun sisälämpötila on 55–60, lihan kypsyys on medium.
- Kääräise liha folioon vetäytymään viideksi minuutiksi. Leikkaa kyljykset annospaloiksi luuparin välein. Tarjoile maa-artisokka-palsternakkasoseen kanssa.
Resepti: Suvi Rüster