Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Krista Niiniharju KUVA Laura Riihelä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Cajunlohi ja nuudelisalaatti

Ainekset

1
kpl
punainen paprika
100
g
vihreitä (pakaste)papuja
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
mieto chili
100
g
sokeriherneitä
1
rkl
rypsiöljyä
200
g
täysjyvänuudeleita
1
kpl
limetin mehu ja kuori
3/4
dl
soijakastiketta
Lisäksi
ripaus suolaa ja mustapippuria
2
tl
cajunmaustetta
Pinnalle
1/2
ruukku
tuoretta minttua
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
kpl
punasipuli
4
kpl
lohimedaljonkia
2
tl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Paloittele paprika. Sulata ja valuta pavut tai ryöppää tuoreet nopeasti kiehuvassa vedessä. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Paista kasviksia öljyssä noin 5 minuutin ajan.
  2. Murskaa nuudelit kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä muutaman minuutin ajan.
  3. Valuta nuudelit ja lisää pannulle. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää limetin mehu ja kuoriraaste sekä soijakastike. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes nuudeliseos on rapeaa.
  4. Nosta nuudelisalaatti annoslautasille. Mausta lohi kevyesti suolalla ja pippurilla sekä cajun mausteella. Paista öljyssä kypsäksi rapeaksi, nosta nuudeleiden päälle. Hienonna päälle yrttejä, tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Korppujauhoissa pyöräytetyt sienet tuovat mukavaa rapeutta lämpimään tattisalaattiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin tattisalaatti

Ainekset

8–10
(700 g)
pientä tattia
2
valkosipulinkynttä
1
dl
tuoretta persiljaa
1
sitruuna
4
rkl
oliiviöljyä
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
SALAATTI
4
luumua
2
omenaa
1
ruukku salaattia
1
pss (70 g)
babypinaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja pilko ne haarukkapaloiksi.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Raasta sitruunan kuoren keltainen pinta kulhoon. Purista mehu joukkoon. Lisää suola ja pippuri, valkosipuli ja sienet. Marinoi 2 tuntia.

  3. Laita sienet liemineen kuumalle pannulle. Paista niin, että liemi kiehuu kasaan tahmeaksi kastikkeeksi. Lisää korppujauho ja paista, kunnes liemi imeytyy sieniin ja korppujauho ruskistuu sienten pintaan kuorrutteeksi. Lisää pannulle persilja.

  4. Pilko luumut ja omenat. Huuhtele salaatit ja pinaatit.

  5. Sekoita ison kulhon pohjalla öljy, etikka ja suola. Lisää salaatin ainekset. Sekoita hyvin. Lusikoi lämpimät sienet joukkoon. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Retiiseistä ravistellaan täydellisen raikas lisuke paistetuille kuhafileille ja pehmeälle perunamuusille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kuha ja hölskyretiisit

Ainekset

600
g
kuhaa fileenä
25
g
voita
½
ruukkua timjamia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua valkopippuria
HÖLSKYRETIISIT
1
nippu retiisiä
½
kurkku
1
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hölskyretiisit. Pese ja viipaloi retiisit. Halkaise kurkku. Koverra pois siemenet ja kuutioi kurkku. Lisää kasvikset kannelliseen rasiaan.

  2. Kaada kasvisten päälle etikka, sokeri ja suola. Ravista muutama minuutti.

  3. Poista kuhafileistä ruodot. Viipaloi fileet annospaloiksi.

  4. Sulata voi pannulla. Lisää timjamin oksia voihin hautumaan muutamaksi minuutiksi. Paista kalapaloja yrttivoissa noin 5 minuuttia. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

VINKKI! Tarjoa kuha perunamuusin kanssa.