Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Soili Soisalo KUVA Laura Riihelä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kasvisbulgur

Ainekset

200
g
kesäkurpitsaa
1
kpl
punainen paprika
1
kpl
pieni punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
150
g
munakoisoa
1/2
tl
yrttisekoitusta
veitsenkärjellinen rouhittua maustepippuria
veitsenkärjellinen suolaa
1/4
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
1
dl
bulgur-vehnäsuurimoita tai täysjyväkuskusta
2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
kurpitsansiemeniä
100
g
roomansalaattia tai muuta rapeaa salaattia
1
rkl
oliiviöljyä
muutama mintunoksa
Kastike
2-4
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
sokeria
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi kasvikset, kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan, paahda siemenet kuivalla pannulla, huuhtele ja valuta salaatinlehdet.
  2. Kypsennä öljytyt kasvikset pannulla tai uunin grillissä, mausta yrttisekoituksella, pippurilla ja suolalla ja sekoita bulguriin.
  3. Pese sitruuna hyvin ja raasta hiukan kuorta, silppua minttu ja lisää molemmat bulguriin. Jäähdytä ja säilytä viileässä. (Säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään.)

  4. Lisää ennen tarjoilua suikaleiksi leikattu roomansalaatti ja siemenet sekä valuta kastike päälle. (Voit lisätä ne rasiaan aamulla ennen töihin lähtöä. Sekoita varovasti.)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1261 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paahdetuilla kikherneillä, hummuskastikkeella ja kasviksilla täytetty rieska on herkullinen ja ruokaisa paketti. Iso rullarieska taipuu helposti wrapiksi, mutta myös pitaleivät tai pienet rieskat käyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherneillä täytetyt herkkurieskat

Ainekset

2
isoa rullarieskaa
1
tlk
kypsiä kikherneitä
Mausteöljy
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
jauhettua (savu)paprikaa
¼
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
jauhettua kanelia
Sitruunainen hummuskastike
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
valmista hummusta
4
tl
sitruunamehua
1
tl
kuivattua tilliä
noin 2
rkl
vettä
Lisäksi
tomaattia, punasipulia, salaattia, korianteria/lehtipersiljaa (ja srirachaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja kuivaa kevyesti. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kikherneisiin kulhossa. Kippaa kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää sen verran vettä, että saat sopivan juoksevaa kastiketta.

  4. Täytä rullarieskat kikherneillä, tomaatilla, punasipulilla, salaatilla, yrteillä ja sitruunaisella hummuskastikkeella (ja halutessasi srirachalla).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Vihreää vihreällä! Tämän tofu-kasviscurryn maun salaisuus on pökerryttävän hyvä itse tehty currytahna.

Juomavinkki! Vihreän kasviscurryn seuraan sopii mitä parhaiten kevyt vihreä tee, joka ei ole maultaan liian kitkerää tai vahvaa. Valitse esimerkiksi japanilainen vihreä teelaatu, gyokuru. Varjossa kasvaneista teelehdistä tehdyn teen maussa on umamisuutta, joka istuu hienosti curryn...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Curry vihreistä kasviksista

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
500
g
tofua
2
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
vihreää currytahnaa (ohje alla)
1
dl
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa (ei kevyt)
200
g
broccolinia tai parsakaalia
200
g
vihreitä papuja tai parsaa
150
g
litteitä herneenpalkoja
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
Lisäksi
jasmiiniriisiä, thaibasilikaa, korianterinlehtiä ja limettilohkoja

Työvaiheet

  1. Tee ensin currytahna (ohje alla).

  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuivaa ja kuutioi tofu. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa 5 minuuttia. Lisää tofu ja paista rapeaksi. Sekoita currytahna joukkoon. Ota tofut pois pannusta.

  3. Tee kasvisliemi pienessä kattilassa ja lisää se kookosmaidon kanssa pannuun, kiehauta. Lisää broccolinit ja pavut, keitä 4 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä minuutti.

  4. Mausta curry sokerilla ja lisää tofupalat liemeen. Tarjoa keitetyn riisin, thaibasilikan, korianterin ja limetin kanssa.

Vihreä currytahna

Ainekset

2
mietoa vihreää chiliä
2
sitruunaruohoa
3
cm
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
3
kevätsipulia
1
limetti
3
kaffirlimetin lehteä
1
ruukku korianteria
1
tl
korianterinsiemeniä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
½
tl
suolaa
suolaa
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista chileistä kannat ja siemenet. Poista sitruunaruohoista kovat lehdet ja leikkaa pehmeät osat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi kevätsipulit. Laita kaikki tehosekoittimen kulhoon.

  2. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu muiden aineiden joukkoon.

  3. Nypi korianterin lehdet ja säästä ne ruoan koristeluun. Lisää korianterin varret, korianterinsiemenet, soija, sokeri, suola ja valkopippuri tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi.

Vinkki Itse tehty currytahna säilyy jääkaapissa noin 4 päivää.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 720 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Täyteläinen soijarouhekiusaus saa makunsa pestosta. Voit tuunata ohjeen helposti myös vegaaniseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Soijarouhekiusaus

Ainekset

1
ps (1 kg)
peruna-sipulisekoitusta
100
g
lehtipinaattia pakasteena
1
solovalkosipuli
1
rkl
öljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
4
dl
vettä
1
prk (250 ml)
pippurilla maustettua kaurakermaa
¾
dl
punaista pestoa
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Sekoita peruna-sipuliseos ja pinaatti uunivuoassa.
  3. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa. Lisää valkosipuli ja soijarouhe muutamaksi minuutiksi paistumaan. Lisää joukkoon vesi, kaurakerma, pesto, basilika ja suola. Hauduta kastiketta 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Kääntele kastike uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista kiusausta uunin alatasolla noin tunti.

Vinkki! Tee kiusauksesta vegaaninen vaihtamalla pesto vegaaniseen versioon ja juustoraaste vuustoraasteeseen.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 190 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Leivinpaperista taitellun nyytin kätköissä ruoka kypsyy uunissa helposti ja käryttömästi. Pakettiin piilotetaan jättirapuja, lehtikaalia ja kuskusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukuskus paketissa

Ainekset

2
dl
(täysjyvä)kuskusia
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
appelsiinimehua
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
100
g
lehtikaalia
16
raakaa jättirapua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsään kuskusiin öljy. Mausta appelsiinimehulla ja pippurilla.
  2. Ota kahdeksan arkkia leivinpaperia. Niistä tehdään neljä pakettia eli laita aina kaksi arkkia päällekkäin. Taita arkit kahtia ja leikkaa ne puolikkaan sydämen muotoisiksi eli avattuna arkit ovat sydämen muotoisia.
  3. Hienonna lehtikaalit. Nosta kuskusia, katkarapuja ja lehtikaalia arkkien keskelle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Valuta hieman öljyä paketteihin. Taita kahtia ja taittele kiinni tiiviiksi paketeiksi.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Pirskota paketteihin halutessasi sitruunamehua ja sitruunan kuoriraastetta. Jos olet kastikkeiden ystävä, tarjoa paketit peston, tsatsikin tai maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (0)