Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Amerikkalainen piimä-majoneesikastike on täyteläinen vaihtoehto kermaviilikastikkeelle. Se sopii dipiksi sekä tuoreille että grillatuille kasviksille. Täydellistä se on grillikanan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranch-dressing

Ainekset

2
dl
piimää (rasvaa 2 %)
1
dl
majoneesia
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
pari tippaa tabascoa

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset tilavaan purkkiin. Ravista sekaisin.
  2. Tarjoa grillattujen kasvisten ja/tai grillikanan kanssa.

Kommentit (2)

Jaana

Piimä kuulostaa oudolta, mieluummin kermaviiliä..ennakkoluuloa varmaan

Kristiina

On kutakuinkin sama mitä hapatettua maitotuotetta käyttää, hyvää tulee majoneesin kanssa. 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Modernin voileipäpöydän pikkupalat valmistuvat vaivatta, nopeimmat vartissa. Suurimman osan voit valmistella edellisenä päivänä valmiiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10-25 min + maustuminen (4 t) ja marinointi (12 t)
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäbaari

Ainekset

Moderni munaleipä
50
g
pehmeää voita
4
kananmunaa
1
sitruunan raastettu kuori
8
anjovisfileetä
Lisäksi
8
viipaletta
ruisvuokaleipää
sitruunankuorisuikaleita
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Keitä kananmunat koviksi (laske 7 minuuttia siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua). Jäähdytä juoksevassa kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja hienonna ne haarukalla. Lisää pehmeä voi joukkoon.
  2. Pese sitruuna. Höylää puolikkaasta sitruunasta ohuita kuorisuikaleita sitrusraudalla. Säästä ne koristeluun. Raasta loppu kuori hienoksi raasteeksi munavoita varten. Hienonna anjovisfileet. Mausta munavoi sitruunankuoriraasteella ja anjoviksella.
  3. Leikkaa kukin leipäviipale kahdeksi palaksi. Levitä munavoita leiville. Koristele sitruunakuorisuikaleilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki Tee pyöreitä leipäsiä: paina ruisleipäviipaleista paloja esimerkiksi juomalasilla.

 

Hummus-fileeleivät

Ainekset

2
kpl (á 150 g)
naudan ulkofileepihviä
2
rkl
öljyä paistamiseen
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
4
tl
punaviinietikkaa
4
tl
hunajaa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, minttua)
Pinaattihummus
1
tlk (2 dl)
käyttövalmiita kikherneitä
1
rs (100 g)
lehti- tai babypinaattia
4
rkl
sitruunamehua
4
tl
tahinia
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
8
viipaletta
maalaispatonkia

Työvaiheet

  1. Poista pihveistä mahdolliset kalvot. Kuivaa pihvien pinta tarvittaessa talouspaperilla. Kuumenna öljy pannussa ja laita pihvit kuumaan pannuun. Anna paistua, kunnes pintaan tihkuu lihasnestettä. Käännä niin, että pinta ruskistuu kauttaaltaan. Paista molemmin puolin noin 1½ minuuttia, jolloin liha on mediumkypsä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita pienessä kulhossa valkosipuli, öljy, etikka, hunaja, paprikajauhe, suola ja pippuri marinadiksi. Hienonna yrtit joukkoon. Kaada marinadi lihaviipaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  3. Valuta kikherneet. Mittaa hummuksen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä paksu kerros hummusta patonkiviipaleille. Valuta lihat marinadista ja jaa ne leiville hummuksen päälle.

 

Vuohenjuusto-nektariinicrostinit

Ainekset

300
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
Nektariinisiirappi
4
nektariinia
2
dl
sokeria
2
rkl
vettä
12
salvianlehteä
Lisäksi
16
viipaletta
maalaispatonkia
salvianlehtiä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Kuutioi nektariinit pieneen kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja salvianlehdet. Anna seoksen kiehua hiljalleen poristen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja säästä nektariinikuutiot.
  2. Vatkaa vuohenjuustoa sähkövatkaimella noin 2 minuuttia. Levitä vuohenjuustoa patonkiviipaleille. Viimeistele leivät nektariinisiirapilla, -kuutioilla ja tuoreilla salvianlehdillä.

 

Lohi-perunasormipalat

Ainekset

300
g
ruodotonta lohifileetä
1
fenkoli
Etikkaliemi
4
dl
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
tl
suolaa
6
kokonaista valkopippuria
Sinappimajoneesi
6
rkl
majoneesia
4
tl
kokojyväsinappia
Lisäksi
8
varhaisperunaa
1/2
ruukku
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka. Leikkaa lohi 16 paksuksi viipaleeksi ja levitä viipaleet pieneen vuokaan. Leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi. Levitä fenkolilastut lohen päälle.
  2. Kiehauta etikkaliemen ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi vuokaan lohiviipaleiden ja fenkolien päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  3. Keitä perunat kypsiksi ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  4. Halkaise perunat tarjoiluvadille. Sekoita majoneesi ja sinappi pienessä kulhossa. Jaa sinappimajoneesi perunoille.
  5. Valuta lohi ja fenkoli etikkaliemestä. Laita lohiviipaleet ja fenkolisuikaleet perunoiden päälle. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kasvissyöjän pihvi-illallinen valmistuu maistuvasta portobellosta ja saa kylkeensä raikkaan avokadosalsan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Portobellopihvit ja avokadosalsa

Ainekset

4
kpl
portobelloa
Marinadi
3
kpl
valkosipulinkynttä
1/4
dl
balsamiviinietikkaa
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
siirappia
1/2
tl
jeeraa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/4
tl
savupaprikaa
Avokadosalsa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
salottisipuli
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
1
kypsä
avokado
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista jalat. Tee marinadi. Kuori j a murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Marinoi portobelloja sillä aikaa, kun teet avokadosalsan.
  2. Hienonna persilja ja kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuori ja kuutioi avokado. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään.
  3. Grillaa portobelloja noin 3 minuuttia per puoli, sivele marinadia grillauksen aikana. Tarjoa avokadosalsan kanssa

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kaipaatko jotakin uutta grilliherkkua? Nämä pippuriset tofuvartaat sulattavat niin sekasyöjän kuin vegaaninkin sydämen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 + tofun marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Pippuriset tofuvartaat

Ainekset

2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
rkl
kokonaisia rosepippureita
1
tl
sormisuolaa
2
tl
korianterin siemeniä
4
rkl
soijakastiketta
3
rkl
ruokosokeria
750
g
maustamatonta tofua

Työvaiheet

  1. Mittaa mausteet mortteliin ja jauha hienommaksi. Kaada seos pannulle yhdessä soijakastikkeen ja sokerin kanssa. Anna kiehua, kunnes seos sakenee ja on kiiltävää.
  2. Leikkaa tofu 2 cm:n kuutioiksi kulhoon. Kääntele marinadi joukkoon ja anna marinoitua 2 tuntia.
  3. Pujota tofu vartaisiin (ja pyyhi isoimmat pippurit pois) ja grillaa rapeaksi noin 4 minuuttia per puoli.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Täytetyt tomaatit vaativat hieman näpertelyä, mutta maku palkitsee ahkeran kotikokin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
65

Rouskuvat pihvitomaatit

Ainekset

1 rs (140g)
pekonikuutioita
100
g
kesäkurpitsaa
1/2 ruukkua
timjamia
3/4
dl
raastettua parmesaania
1 1/2
dl
ateriajyviä
6
isoa pihvitomaattia
1 + 1/2 + 1/2
tl
suolaa
1/2 + 1/2 + 1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1 + 1 + 1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
100
g
lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita pekonit kylmälle pannulle ja käännä lämpö päälle. Ruskista pekonit. Kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Hienonna timjami, raasta juusto.
  2. Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpimänä .
  3. Leikkaa tomaateista ohut hattu pois ja koverra sisältö (siemenet ja mehu) kulhoon. Siivilöi siemenet pois, säästä mehu .
  4. Nosta tomaatit uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta 1 rkl öljyä päälle .
  5. Kun ateriajyvät ovat vielä kuumia, sekoita joukkoon tomaateista irronnut mehu, 1 rkl öljyä, punaviinietikka, kesäkurpitsa, pekoni, juusto ja timjami ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lusikoi täyte tomaatteihin. Paahda 20 minuuttia.
  6. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kääntele loppu öljy, suola ja pippuri lehtikaalisuikaleisiin ja lisää tomaattien päälle. Paahda vielä noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)