Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Sami Repo

Rosolli saa uuden elämän soppakattilassa. Kalapöydän tähteille on käyttöä keiton herkkusilmässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rosollisoppa ja lohitahna

Ainekset

2
jauhoista perunaa
8
dl
valmista rosollia (ei sis. perunaa)
5
dl
kasvislientä (kuutioista tai fondista)
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk
(400 g) kookosmaitoa
Lohitahna
100
g
graavilohta
1
rkl
limetinmehua
2
rkl
turkkilaista jogurttia
1
tl
wasabia
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat kuutioiksi kattilaan. Lisää rosolli ja kasvisliemi. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää hunaja, mausteet sekä kookosmaito. Kirhauta keitto nopeasti vielä ennen tarjoilua.
  3. Leikkaa lohi hyvin pieniksi kuutioiksi. Purista limetinmehu ja sekoita se jogurtin ja wasabin kanssa lohikuutioihin. Hienonna joukkoon ruohosipuli. Pyöräytä lohitahnasta ruokalusikalla nokare keiton pinnalle tai tarjoa tahna erikseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

helppo omena piirakka 2002

Ainekset

Raaka-aineet
1
kpl
muna
1
dl
sokeria
1
dl
voita sulat
1
dl
piimää
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
täyte
4-5
omenaa
1-2
rkl
siirappia (vaaleaa jos on)
1
rkl
sokeri
kanelia

Työvaiheet

Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja piimä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä vuokaan ja lado omena lohkot päälle.

Valuta siirappia ohuena norona ja sirottele sokeria sekä kanelia päälle.

Paista n 200 ast / 25min.

Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta "TV-leipurin helpot kotileivonnaiset". Olen pitänyt ohjeestä sen yksinkertaisuuden vuoksi. Pohjan ohje on helppo oppia jopa ulkoa sillä aineita tulee aina "1", paitsi vehnäjauhoa "2". Vaikka se on arkinen, niin onnistuu hyvin aina. Täytteet voi olla mitä milloinkin, tietenkin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toscanan tomaattipiirakka 10.8.2013

Ainekset

Pohja
250
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1
prk
rahkaa
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
150
g
juustoraastetta
n. 6
kpl
tomaatteja
3
rkl
sinappia
3
rkl
mannasuurimoita
4
kpl
kananmunaa
4
dl
kermaa
tuoretta basilikaa suolaa, musta pippuria, valkosipulin kynsi

Työvaiheet

Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä taikina piirasvuokaan.
Levitä sinappi pohjalle. Ripottele mannasuurimot päälle. Asettele tomaattisiivut ja levitä juustoraaste päälle.

Sekoita muna-kerma seos, johon olet silpunnut reilusti basilikaa (vaikka koko ruukullinen). Kaada se piirakalle ja paista 200 ast / n 30 min.

Sain tätä ystäväni Sonjan luona vieraillessa elokuussa. Sopii juuri tähän aikaan kun tomaatit kypsyy. Jotenkin vähän erilainen piirakka, jota voi hyvin tarjota sekä kahvin kaverina, että ihan lounaana.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä. Näin ne kypsyvät meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kanaviillokki

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
ruokakermaa, rasvaa 15 %
1
kanaliemikuutio
1
tl
curryjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
viinietikkaa tai sitruunamehua
1
tl
mustaherukkahyytelöä

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

  2. Ruskista paistileikkeet öljytilkassa paistokasarissa molemmin puolin.

  3. Riivi paistileikkeitä kastikkeen joukossa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

  4. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)