Turkkilaiset lampaasta valmistetut jauhalihavartaat pujotetaan sitruunaruohoon.
Lammasjauhelihakebabit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sipuli varsineen. Laita sipulit kulhoon oliivien, mintun ja öljyn kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita silppu jauhelihaan. Lisää seokseen mausteet ja minttu. Muotoile massasta kostutetuin käsin 8 soikiota.
- Tikuta vartaisiin (voit myös tikuttaa kebabit paistamisen jälkeen.) Sivele vartaat kevyesti öljyllä. Paista grillissä 5–8 minuuttia. Tarjoile minttu-oliivikastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopii vaikkapa kuskus, riisi tai keitetyt varhaisperunat.
Vinkki! Voit halutessasi maustaa kebabien paistamiseen tarvittavan öljyn murskatulla valkosipulilla tai hienonnetuilla yrteillä.