Turkkilaiset lampaasta valmistetut jauhalihavartaat pujotetaan sitruunaruohoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Lammasjauhelihakebabit
Ainekset
Kebabit
3
kpl
valkosipulinkynttä
500
g
lampaanjauhelihaa
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
jauhettua cayennepippuria
1
rkl
hienonnettua tuoretta minttua
suolaa
rouhittua mustapippuria
Vartaiden sivelyyn
öljyä
Minttu-oliivikastike
1
kpl
valkosipulinkynsi
1
kpl
kesäsipuli varsineen
1
prk
mustia kivettömiä kalamataoliiveja (280/150g)
3
rkl
hienonnettua tuoretta minttua
1
dl
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sipuli varsineen. Laita sipulit kulhoon oliivien, mintun ja öljyn kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita silppu jauhelihaan. Lisää seokseen mausteet ja minttu. Muotoile massasta kostutetuin käsin 8 soikiota.
- Tikuta vartaisiin (voit myös tikuttaa kebabit paistamisen jälkeen.) Sivele vartaat kevyesti öljyllä. Paista grillissä 5–8 minuuttia. Tarjoile minttu-oliivikastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopii vaikkapa kuskus, riisi tai keitetyt varhaisperunat.
Vinkki! Voit halutessasi maustaa kebabien paistamiseen tarvittavan öljyn murskatulla valkosipulilla tai hienonnetuilla yrteillä.