Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Turkkilaiset lampaasta valmistetut jauhalihavartaat pujotetaan sitruunaruohoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lammasjauhelihakebabit

Ainekset

Kebabit
3
kpl
valkosipulinkynttä
500
g
lampaanjauhelihaa
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
jauhettua cayennepippuria
1
rkl
hienonnettua tuoretta minttua
suolaa
rouhittua mustapippuria
Vartaiden sivelyyn
öljyä
Minttu-oliivikastike
1
kpl
valkosipulinkynsi
1
kpl
kesäsipuli varsineen
1
prk
mustia kivettömiä kalamataoliiveja (280/150g)
3
rkl
hienonnettua tuoretta minttua
1
dl
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sipuli varsineen. Laita sipulit kulhoon oliivien, mintun ja öljyn kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita silppu jauhelihaan. Lisää seokseen mausteet ja minttu. Muotoile massasta kostutetuin käsin 8 soikiota.
  3. Tikuta vartaisiin (voit myös tikuttaa kebabit paistamisen jälkeen.) Sivele vartaat kevyesti öljyllä. Paista grillissä 5–8 minuuttia. Tarjoile minttu-oliivikastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopii vaikkapa kuskus, riisi tai keitetyt varhaisperunat.

Vinkki! Voit halutessasi maustaa kebabien paistamiseen tarvittavan öljyn murskatulla valkosipulilla tai hienonnetuilla yrteillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2681 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Ricottajuusto antaa lihapulliin mehevyyttä ja parmesaani makua. Lopputuloksena on ihanat pyörykät, jotka voi tarjota sekä pieninä näppipaloina että pääruokana vaikka muusin kanssa.

Viinisuositus: Yrttisten lihapullien kanssa maistuu maanläheinen ja metsäisen raikas viini, kuten Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2019, 8,99 e (0,375 l). Viinin marjaisuus ja pieni tanniinisuus sopivat erityisesti pullien juustoisuuden kanssa. Jos haluat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 pullaa
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-lihapullat

Ainekset

400
g
rotukarjan paistijauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
2
pientä salottisipulia
3
rkl
oliiviöljyä
1
kananmuna
½
prk (125 g)
ricottaa
1
dl
pankojauhoja tai korppujauhoja
4
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha jääkaapista ja laita se kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulit ja salottisipulit. Kuullota sipulia öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää valkosipulit ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää ne kulhoon jauhelihan kanssa.

  3. Vatkaa kananmuna kevyesti. Hienonna oregano. Lisää kananmuna, oregano, ricotta sekä panko- tai korppujauhot kulhoon. Lisää myös parmesaani, suola ja pippuri. Sekoita taikinaksi.

  4. Pyörittele taikinasta öljytyin käsin lihapullia. Paista pullat kypsiksi pannussa öljyssä tai 225-asteisessa uunissa, noin 12 minuuttia.

Vinkki Käytä loput ricottajuustosta vaikkapa tomaattipastakastikkeeseen tai sekoita se hienonnettujen yrttien kanssa ja herkuttele leivän kanssa.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Pitkään uunin alatasolla ja miedossa lämmössä kypsennetyt kaalikääryleet ovat todella maukkaita. Kaali on pehmeää ja maut kohdillaan. Nämä kaalikääryleet tein pakastetusta kaalista. Lehdet irtoavat sulaneesta kaalista erittäin helposti. Nyt siis kaalit pakasteeseen ja anna niiden olla siellä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
21 kpl
Valmistusaika
1 h valmistelua+ 3 h uunissa + kaalien pakastus ja sulatus ennen valmistamista
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maukkaat kaalikääryleet

Ainekset

2
kpl
Keräkaalia
700
g
nauta-sikajauhelihaa (50/50%)
1,5
dl
puuroriisiä
1
kpl
lihaliemikuutio
1
iso
sipuli
3-4
kpl
valkosipulin kynsiä
3
rkl
tummaa siirappia
1
tl
hienoa merisuolaa
1,5
tl
meiramia
0,5-1
tl
mustapippuria
1,5
dl
maitoa
2
kpl
kananmunia
Kaalikääryleiden päälle
siirappia
voita

Työvaiheet

1. Koverra kaaleista kannat pois ja laita kaalit pakasteeseen. Anna niiden olla pakasteessa vähintään vuorokauden. Sulata pakastuneet kaalit. (8 h/vaikka yön yli)  Lehdet irtoavat helposti sulaneista kaaleista.

2. Keitä riisi kypsäksi vedessä (riisipussin ohjeen mukaan) , jossa on mukana lihaliemikuutio. Raakana 1,5 dl.

3. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeiksi paistinpannulla.

4. Hienonna kaalien keskelle jäänyt "sydän" silpuksi.

5. Lisää täytteen ainekset raakaan jauhelihaan: Kaalisilppu, (3 dl riittää kaalisilppua) kuullotetut sipulit, keitetty riisi, kananmunat, mausteet, siirappi ja maito. Sekoita kädellä ainekset hyvin yhteen. Saa olla löysää ja mausteista!

6. Kuivaa kaalilehdet talouspaperilla. Ohenna kaalilehtien ruotoja terävällä veitsellä.

7. Voitele uunivuoat voilla.

8. Laita kaalilehdille täytettä n. 2-3 rkl.  Rullaa paketiksi niin, että käännät myös reunat päälle. Kierrä tiiviiksi rullaksi. Lado rullat voideltuun uunivuokaan saumakohta alaspäin. (Itse laskin monta isoa kaalilehteä on ja jaoin täytteen valmiiksi yhtämoneen osaan, jotta täyte riittää kaikkiin). Näistä tuli isoja!

9. Vuole juustohöylällä ohuita voisiivuja jokaiselle kääryleelle ja valuta vielä päälle siirappia.

10. Paista vuokia ensin 200 asteessa (uunin toiseksi alimmaisella tasolla) n. 45 min, kunnes alkaa tulemaan väriä pintaan.   Paista lopuksi 160 asteessa uunin alatasolla ainankin 2 h. Sivele kääryleitä välillä vuokaan kertyneellä liemellä. Jos liemi uhkaa loppua, niin voit tehdä sitä lisää kiehauttamalla vettä ja lisäämällä siihen siirappia ja voita. Voit myös käännellä kääryleitä vuoassa. Paiston loppuvaiheessa voit laittaa päälle folion. Anna vetäytyä.

Itse pidän hyvin hautuneista siirappisista kääryleistä.

Nauti puolukkahillon kanssa.

Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2681 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Tuomas Kolehmainen

Tutustu rapeaan ja kirpeään punasikuriin pastan muodossa! Tässä ohjeessa punasikuri solmii makuliiton täyteläisen makkaran kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkara-punasikuripasta

Ainekset

300
g
tagliatellepastaa
1
dl (50 g)
manteleita tai saksanpähkinöitä
250
g
raakamakkaraa (esim. toscanalaista tai lämminsavustettua)
½
kerä (150 g)
punasikuria
50
g
taleggiojuustoa
dl
kuohukermaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1/3
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (2 tl suolaa/1 l vettä). Katso keittoaika pakkauksesta.

  2. Rouhi mantelit ja paahda kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti, kunnes rouhe on kullankeltaista.

  3. Leikkaa raakamakkarat ja punasikuri suupaloiksi. Raasta juusto. Paista makkarat ilman rasvaa pannussa kypsiksi, noin 5 minuuttia. Lisää sikuri, kerma ja juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes kerma kiehahtaa ja juusto sulaa.

  4. Valuta kypsä pasta ja lisää se kastikkeeseen. Mausta pippurilla ja suolalla ja viimeistele pasta pähkinärouheella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 261 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Brunssibabyn eli aamiaispannarin päälle lastataan paistettua kananmunaa, maukasta juustoa ja kinkkua. Kyytiin viipaloidaan vielä avokadoa ja komeus viimeistellään salaatilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Brunssibaby eli hollantilainen suolainen pannukakku

Ainekset

3
kananmunaa
dl
kevytmaitoa
½
tl
suolaa
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
voisulaa
Paistamiseen
voita
Lisäksi
4
paistettua kananmunaa
2
avokadoa
8
viipaletta maukasta juustoa, esimerkiksi Comté
8
pientä viipaletta palvikinkkua tai ohuenohutta kalkkunaleikkelettä
Tarjoiluun:
vuonankaalia, kevät- ja ruohosipulia, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito ja suola. Lisää vehnäjauhot ja voisula. Sekoita tasaiseksi.

  2. Laita uuni lämpiämään 225-asteiseksi. Jätä taikina turpoamaan uunin lämpenemisen ajaksi.

  3. Paista pannukakut valurautapannussa, jonka kahvakin on uuninkestävä. Reseptistä tulee 4 pannukakkua, jos pannun halkaisija on 14 cm. Laita pannuun ½ rkl voita ja nosta pannu uuniin. Kun voi on saanut väriä, ota pannu uunista pois, levitä voi koko pohjan alalle ja kaada pannulle taikinaa. Nosta pannu takaisin uuniin. Paista noin 13 minuuttia eli siihen asti, kunnes pannukakku on kohonnut ja kauniisti ruskettunut.

  4. Tee täyte pannukakkujen kypsyessä. Paista munat haluamaasi kypsyyteen pannulla. Leikkaa avokadot viipaleiksi.

  5. Nosta kuumalle pannukakulle juustoa, kinkkua, paistettua kananmunaa ja avokadoa. Viimeistele vuonankaalilla ja hienonnetuilla sipuleilla. Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoa heti.

Kommentit (0)