Kulinaristi ja Kokitar on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.

Jos suolaisia makuja rakastava joskus himoitsee pullaa, tämä resepti on oiva valinta. Lämpimän ja pehmeän leivän välistä paljastuu venyvää juustoa ja maukkaita yrttejä. Mikään kevyt herkku tämä ei ole, ennemminkin kunnon lohturuokaa. Leivän pinta näet viimeistellään voilla, ja toki jokaisen palan päälle kuuluu sipaista vielä oma nokareensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-juustoboston

Ainekset

taikina
2 1/2
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
1
tl
juoksevaa hunajaa
25
g
hiivaa
noin 5
dl
jauhoja esim. Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauho
täyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tuoreita yrttejä silputtuna esim. basilika ja lehtipersilja
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
+ voita vuoan ja leivän voiteluun sekä tarjoiluun
100
g
Mozzarella-juustoraastetta

Työvaiheet

Valmista taikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja hunaja.

Vaivaa taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta, mutta on edelleen pehmeää.

Kohota taikinaa 30 minuuttia liinan alla.

Voitele kakkuvuoka (22 cm).

Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Voitele levy tuorejuustolla. Ripottele pinnalle juustoraaste, sormisuolaa, mustapippuria ja yrttejä.

Kääri levy rullaksi. Nipistä taikina kiinni liitoskohdasta. Leikkaa rullasta noin neljän sentin paloja. Aseta leipäpalat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Yhteen vuokaan menee 8-10 palaa. Mikäli paloja jää yli, ne voi paistaa yksittäin muffinivuoissa.

Kohota leipää liinan alla 15–20 minuuttia, jonka jälkeen paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leivän pinta on saanut kauniin ruskean värin.

Nostele muutama nokare voita lämpimän leivän pintaan ja anna leivän vetäytyä vuoassaan puolisen tuntia.

Tarjoa suolaisen bostonin kanssa oikeaa voita. 

 

Vinkki! Voit varioida täytettä mielesi mukaan. Valmista vaikkapa kreikkalainen versio täyttämällä leipä fetalla, valkosipulilla, oliiveilla ja timjamilla.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen vastaus talviseen sitrushimoon! Vuoraa leivät veriappelsiiniviipaleilla ja viimeistele ne mozzarellalla ja laventeliöljyllä. Tarjoa alkupalaksi tai sellaisenaan pieneen nälkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-mozzarellaleivät

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Laventeliöljy
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
kuivattua laventelia
¼
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
3
veriappelsiinia
4
palloa
bufalamozzarellaa
2
dl
rucolaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti. Hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki öljyn aineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivät uuniritilälle ja pirskota niille oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Hiero kuumien leipien pinta kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  3. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Levitä viipaleet paahdetuille leiville. Aseta mozzarellat leiville ja valuta laventeliöljyä päälle. Viimeistele tuoreella rucolalla ja sormisuolalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1062 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan! Valkosipuliöljyssä paistetut palsternakkagnocchit ovat ovat herkkua ihan sellaisenaan.

Vinkki! Gnocchitaikinaa ei saa vaivata liian innokkaasti, vaan kaikki ainekset sekoitetaan juuri ja juuri sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + taikinan jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pähkinäiset palsternakkagnocchit

Ainekset

200
g
palsternakkaa (punnittu kuorittuna)
300
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda, punnittu kuorittuna)
3
keltuaista
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
valkosipulinkynttä
50
g
pekaanipähkinöitä
½
ruukkua
timjamia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä perunat ja palsternakka kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, kuori ja soseuta perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita loput ainekset nopeasti joukkoon.
  2. Pyöritä ohueksi (2 cm) tangoksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  3. Keitä 3 litraa kiehuvaa vettä, mausta suolalla. Keitä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta ja siirrä kulhoon, jossa hieman oliiviöljyä. Voit myös nostaa gnocchit leivinpaperin päälle kuivumaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, rouhi pähkinät, irrota lehdet timjamista. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia minuutti. Lisää pähkinät, timjami ja gnocchit. Paista muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1062 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Täytä hodarit vaihteeksi surimilla, wasabimajoneesilla ja rapeaksi paahdetulla lehtikaalilla. Tämä ohje on helppo suurentaa isollekin porukalle. 

Japanissa suosittu surimi on tehty vaaleasta kalasta ja maultaan se muistuttaa rapua. Löydät surimia sekä pakkasesta että kalahyllystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Surimihodarit

Ainekset

dl
majoneesia
2
tl
wasabia
2
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
soijakastiketta
100
g
lehtikaalia
2
rkl
öljyä
1
nori-merilevälevy
½
tl
suolaa
4
hot dog -sämpylää
8
surimitankoa
sushi-inkivääriä
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita majoneesin joukkoon wasabi, riisiviietikka ja soijakastike. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Revi lehtikaalista paloja ruodin ympäriltä pellille. Murenna nori lehtikaalien päälle. Hiero öljy lehtikaalien pintaan. Mausta suolalla. Paahda 5 minuuttia tai kunnes lehdet ovat rapeita. Tarkkaile uunia, jotta lehtikaalit eivät pala. Lämmitä sämpylät uunissa.
  3. Täytä sämpylät: laita pohjalle ensin rapeaa lehtikaalia, sen päälle sushi-inkivääriä, 2 surimipuikkoa, majoneesia ja lopuksi vielä seesaminsiemeniä.

Kommentit (2)

Vierailija

Reseptissä taitaa olla pieni virhe taitossa kun liemen ja marinadin aineksia ei ole listattu. Voisiko tätä saada muokattua kuntoon?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onkohan toiveesi tullut vahingossa eri reseptiin kuin on ollut tarkoitus? Katsotaan, löydänkö ohjeen jota olet tarkoittanut!

Voisiko olla mitään herkullisempaa kuin pitsa? Nämä pitsat ovat aivan taivaallisia, ihanan suolaista ja maukasta. Täytteistä suurin osa laitetaan päälle tuoreena, eikä juustoa ole liikaa vaan juuri sopivasti. Pitsa olisi oiva valinta myös uudenvuoden herkutteluun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + kohotus 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pitsat ricotalla, serranokinkulla ja rucolalla

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
12
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
durumvehnäjauhoja
Tomaattikastike
200
g
tomaattimurskaa
1
rkl
tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
2
kpl
valkosipulin kynsiä
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Täytteet
250
g
ricottajuustoa
50
g
kivettömiä kalamataoliiveja
1
pkt
buffalomozzarellaa
1
pkt
serranokinkkua
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Sekoita veteen suola ja öljy.
Alusta jauhot taikinan joukkoon.
Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti.
Lisää tarvittaessa lisää jauhoja, jotta taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
Anna kohota vähintään kaksinkertaiseksi, noin 1,5 h.

Hienonna yrtit ja valkosipuli.
Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

Lämmitä uuni 240-asteiseksi. Laita uuniin myös tyhjä pelti.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
Jaa taikina neljään osaan, ja muotoile haluamasi muotoiset pitsat.
Ota kuuma pelti uunista.
Laita pellille leivinpaperi ja asettele sille pitsapohjat.
Jaa tomaattikastike pohjille, ja levitä tasaisesti.
Ripottele tomaattikastikkeen päälle oliivit.
Laita ricotasta pieniä nokareita teelusikan avulla pitsoille.
Paista n. 15 minuuttia.

Valuta mozzarella.
Revi mozzarellaa kuumien pitsojen päälle.
Viimeistele serranokinkulla ja rucolalla.
Tarjoile heti.

Kommentit (0)