Kulinaristi ja Kokitar on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.

Pähkinävoista saa helposti oivallisen välipalapatukan, kun joukkoon sekoittaa siemeniä ja hiutaleita.

Näihin patukoihin kannattaa panostaa ja käyttää itse tehtyä pähkinävoita. Kotitekoinen pähkinävoi on paitsi aitoa ja herkullista, myös helppo valmistaa. Lue lisää blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat pähkinävoipatukat

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
100
g
pehmeitä taateleita
noin 2
dl
pähkinävoita
2
tl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kookosöljyä
rapaus
suolaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Levitä kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Laita taatelit likoamaan haaleaan veteen 10 minuutiksi. Valuta taatelit ja laita ne pähkinävoin kanssa blenderiin. Pyöritä, kunnes massa on tasaista. Lisää joukkoon myös hunaja, pehmeä kookosöljy ja suola.

Kaavi pähkinätahna kulhoon. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet ja sekoita.

Levitä pehmeä massa noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi pieneen uunivuokaan tai leipävuokaan leivinpaperin päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin kohmettumaan.

Leikkaa levystä sopivan kokoisia välipalapatukoita. Säilytä viileässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustomunakas

Ainekset

1
prk (100 g)
maitorahkaa
1
kevätsipulinvarsi
3
munaa
3
rkl
vettä tai maitoa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
2
rkl
voita
1
dl
pakastepinaattia tai -lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.

  2. Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.

  3. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.

  4. Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Chirstina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen
Nopeasta pannugranolasta on moneksi: jätskin kanssa jälkkäriksi, jugurtin kaverina aamupalalle. Omenasosetta kannattaa tehdä hyvän sadon aikaan reilumpi satsi. Loput voit pakastaa annospusseissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Omenahyve ja pannugranola

Ainekset

1
l
vaniljajäätelöä tai maustamatonta jugurttia
Omena-inkiväärisose
2
kg
kotimaisia omenoita
3
rkl
raastettua inkivääriä
2
dl
vettä
4
dl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Pannugranola
nokare
voita
2
dl
kaurahiutaleita
½
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Aloita omenasoseesta. Pese ja lohko omenat. Ohutkuorisia kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
  2. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää omenat ja inkivääri. Hauduta lohkoja kattilassa kannen alla noin 30 minuuttia.
  4. Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja ripaus suolaa.
  5. Jäähdytä ja pakasta yli jäävä sose annospusseissa.
  6. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli.
  7. Kääntele seosta pannulla muutama minuutti, kunnes se rapeutuu.
  8. Annostele kulhoihin vaniljajäätelöä ja omenasosetta. Ripottele päälle granolaa.
  9. Vaihda vaniljajäätelö maustamattomaan jugurttiin, niin saat terveellisen aamiaisen tai välipalan.