Kulinaristi ja Kokitar on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.

Pähkinävoista saa helposti oivallisen välipalapatukan, kun joukkoon sekoittaa siemeniä ja hiutaleita.

Näihin patukoihin kannattaa panostaa ja käyttää itse tehtyä pähkinävoita. Kotitekoinen pähkinävoi on paitsi aitoa ja herkullista, myös helppo valmistaa. Lue lisää blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat pähkinävoipatukat

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
100
g
pehmeitä taateleita
noin 2
dl
pähkinävoita
2
tl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kookosöljyä
rapaus
suolaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Levitä kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Laita taatelit likoamaan haaleaan veteen 10 minuutiksi. Valuta taatelit ja laita ne pähkinävoin kanssa blenderiin. Pyöritä, kunnes massa on tasaista. Lisää joukkoon myös hunaja, pehmeä kookosöljy ja suola.

Kaavi pähkinätahna kulhoon. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet ja sekoita.

Levitä pehmeä massa noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi pieneen uunivuokaan tai leipävuokaan leivinpaperin päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin kohmettumaan.

Leikkaa levystä sopivan kokoisia välipalapatukoita. Säilytä viileässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Uusi tapa nauttia avokado! Makua chilistä ja valkosipulista, runsaasti pehmeää rasvaa avokadosta, kikherneistä ja rypsiöljystä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuni-avokadot

Ainekset

4
avokadoa
SALSA
dl
kikherneitä (säilyke)
1
tomaatti
1
rkl
hienonnutta punasipulia
½
punainen chilipalko
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
VINEGRETTI
½
ruukku lehtipersiljaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Poista tomaatista kanta ja siemenet. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli, chili ja valkosipuli. Sekoita kaikki salsan aineet pienessä kulhossa.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi salsaa kiven jättämään koloon. Kypsennä täytettyjä avokadonpuolikkaita 225 asteessa noin 10 minuuttia. Ole tarkkana kypsennysajan kanssa. Liian pitkä uunissa olo saa hedelmän maistumaan helposti kitkerältä.
  3. Hienonna lehtipersilja pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon muut vinegretin aineet. Lusikoi vinegrettiä kuumille avokadoille
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Puhtia polulle! Pähkinä-karpalokeksit ovat kuin itse tehtyjä energiapatukoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 16 kpl
Valmistusaika
20 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-karpalokeksit

Ainekset

2
dl
pähkinäsekoitusta
1
dl
kuivattuja aprikooseja
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
vaaleaa siirappia
¾
dl
kookosöljyä
dl
pikakaurahiutaleita (gluteeniton)
½±
tl
kardemummaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Mittaa pähkinät ja aprikoosit monitoimikoneeseen. Hienonna ne rouheeksi. Lisää joukkoon karpalot ja pyöräytä seosta leikkuuterällä muutama kierros.
  3. Lisää siirappi ja kookosöljy reilun kokoiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes öljy sulaa.
  4. Sekoita joukkoon pähkinä-hedelmärouhe, kaurahiutaleet ja kardemumma.
  5. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, noin 20 x 30 sentin vuokaan. Painele pinta tasaiseksi.
  6. Paista 15 minuuttia. Jäähdytä levy. Sulata suklaa ja pursota se levyn päälle. Leikkaa tai murra levy annospaloiksi.

Vinkki! Suklaan sulattaminen onnistuu näppärästi näin: Paloittele suklaa vahvaan pakastepussiin. Lämmitä vettä kattilassa ja nosta pussi veteen. Varo, ettei vettä pääse suklaaseen. Kun suklaa sulaa, leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja valuta suklaa nauhana keksilevyn päälle.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ennen jumppaa toimii hiilihydraattipitoinen smoothie, josta saa helposti energiaa. Se toimii myös iltapalana, sillä hiilarit unettavat juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Energinen hedelmäsmoothie

Ainekset

2
vihreää omenaa
200
g
pakastemangoa
6
dl
baby-pinaattia
3
dl
ananasmehua
1
limetin mehu
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.