Pähkinävoista saa helposti oivallisen välipalapatukan, kun joukkoon sekoittaa siemeniä ja hiutaleita.
Näihin patukoihin kannattaa panostaa ja käyttää itse tehtyä pähkinävoita. Kotitekoinen pähkinävoi on paitsi aitoa ja herkullista, myös helppo valmistaa. Lue lisää blogista.
Rapeat pähkinävoipatukat
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 175-asteeseen. Levitä kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.
Laita taatelit likoamaan haaleaan veteen 10 minuutiksi. Valuta taatelit ja laita ne pähkinävoin kanssa blenderiin. Pyöritä, kunnes massa on tasaista. Lisää joukkoon myös hunaja, pehmeä kookosöljy ja suola.
Kaavi pähkinätahna kulhoon. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet ja sekoita.
Levitä pehmeä massa noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi pieneen uunivuokaan tai leipävuokaan leivinpaperin päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin kohmettumaan.
Leikkaa levystä sopivan kokoisia välipalapatukoita. Säilytä viileässä.
Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...
Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...