Helppo pata, johon voi käyttää syksyn metsäsienisaalista.
lammasmoussaka
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja itketä. Levitä viipaleet esimerkiksi talouspaperin päälle, ripottele pinnalle suolaa ja kuivaa muutaman minuutin päästä, kun neste on noussut pinnalle. Toista sama viipaleiden toiselle puolelle.
Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää lampaan jauheliha ja sienet (tässä käytettiin vaaleaorakkaita ja keltahelttavahakkaita) ja ruskista, noin 3 min. Lisää sitten tomaattimurska ja valkosipuli-yrttiliemi ja hauduta noin 10 min. Sekoita tärkkelys ja vesitilkka, lisää pannulle ja kypsennä hetki.
Viipaloi noin 10 min kiehuneet perunat niiden jäähdyttyä. Sekoita keskenään kananmunat, tuorejuusto ja jugurtti.
Laita uunivuokaan kerroksittain ensin pohjalle puolet jauheliha-sieniseoksesta, seuraavaksi kerros munakoisoista, väliin vielä puolet liha-sieniseoksesta. Päälle asetellaan perunaviipaleet, joiden pinnalle tulee tuorejuusto-jugurttikuorrute. Viimeiseksi pinnalle ripotellaan juustoraaste.
Paista noin 180-200 asteessa 30-45 min tai kunnes kuorrute on kauniin värinen. Tämä prototyyppi tehtiin leivinuunissa, jonka tarkat asteet eivät ole tiedossa.