
Tämä maukas uunilohi on hyvä lisä buffet pöytään tai illallisen pääruuaksi. Helppo ja erittäin maukas.
Blackened & Dried Fish on meidäön buffetpöydän vakioruoka. Aina yhtä hyvää ja maukasta, ja helppo tehdä. Resepti syntyi vahingossa, kun mieheni siskon perhe oli kylässä. Alkupalojen syönti venyi ja pidin kalaa uunissa pari tuntia kauemmin kun on ajatellut. Kala kuivui ja tummui... ja siitä tuli tosi hyvää ; ) kehujakin sai heti ekalla kerralla.
\"Blackened & Dried\" Lohi uunissa
Ainekset
Työvaiheet
Aseta lohifile pellille (laita paperi alle). Ruohi kaikki mausteet morttelissa merisuolan kanssa. Hiero mausteet kalaan.
Laita uuni n. 180 C ja kala uuniin.
Paista kuunnes kala on kypsä eli noin 30-40 min.
Nosta uunin lämpötila maksimiin ja laita grillivastus päälle. Nosta samalla kala uunin ylätasoon. Grillaa kala n. 10 min tai kunnes pinta hieman tummuu/mustuu. Älä jätä uunia yksin koska leivinpaperi voi syttyä palamaan... tapahtui minulle...
Laske uunin lämpötila n. 100 C ja jätä kala sinne n. 1 tunniksi tai kunnes rasvaa ei enää lillu pellillä (eli kuivata kala). Voit sen jälkeen avata uunin luukun (niin että kosteus pääsee pois ja kalasta ei tule löllöä) ja jättää kala sinne kunnes uuni on jäähtynyt.
Tarjoile lämpimänä tai seuraavana päivänä kylmänä. Molemmat toimii. Tämän kalan kanssa on se hyvä puoli että jos alkupalat ja drinkit venyy niin ei haittaa - kalan pitää olla kuivaa... ; )
Kalan kanssa sopii wasabi & creame fraice kastike ja mangosalaatti erittäin hyvin. Lapsille teen yleensä vielä "mamman ranskalaisia", eli lohkoperunoita kuorineen.