Tämä torttu sopii loistavasti kaikkien kevään juhlien tarjoilupöytään. Se on käytännöllinen juhlatarjottava, koska pohjan ja raparperitäytteen voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi odottamaan.
Ja tässäkin pätee vanha totuus: nopeat syövät hitaat. Herkullinen marenkitorttu tekee vauhdilla kauppansa.
Raparperi-marenkitorttu - Prinsessojen Kottalous resepti
Raparperi-marenkitorttu
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita voi ja kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Keitä noin 5 minuuttia kuorittuja ja paloiteltuja raparpereja ruokosokerilla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Kiehauta seos.
Vatkaa marenkia varten valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kun käännät kulhon ylösalaisin seoksen tulisi pysyä siinä.
Kaada raparperitäyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Nostele lusikalla varovasti päälle marenkiseosta. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin värin.