A. W. Yrjänä tarjoilee karitsan kera hauskan kasviskimaran: avokadopyreetä, serranokinkun kanssa muhennettua paprikaa ja paahdettua kurkkua.
Karitsan paahtopaisti
Ainekset
Työvaiheet
-
Putsaa karitsan paahtopaistit kalvoista ja muotoile veitsellä samankokoisiksi annospaloiksi. Tee marinadi öljystä, kanelijauheesta, ripauksesta valkopippuria mausta suolalla. Pyörittele lihat öljyssä ja anna marinoitua noin 20 min.
-
Ruskista paahtopaistit kauttaaltaan kuumalla pannulla ja laita uunivuoassa 180-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta.
- Valmista avokadopyree, paprikat, kurkut ja ruohosipulikoriste oheisten ohjeiden mukaan.
- Kokoa annokset. Asettele yksi chili-inkiväärikurkku lautaselle, lisää viereen kauhallinen avokadopyreetä, sen viereen rapeaa paprika-serranohöystöä. Laita paahtopaisti lautaselle ja valuta pari lusikallista paahtopaistin paisto-öljyä pannulta kurkun ja karitsan päälle. Koristele valkosipulilla maustetulla ruohosipulilla ja ripsauta annoksen päälle hieman savupaprikajauhetta.
Avokadopyree
Ainekset
Työvaiheet
- Poista avokadojen kuoret ja kivi. Leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia ja poista siemenet. Yhdistä chilit, avokadot, korianteri, kerma ja sitruunamehu ja jauha sauvasekoittimella karkeaksi pyreeksi. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
Paprika-serranomuhennos
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi paprika ja serranokinkku. Kuumenna tilkka öljyä ja paista paprika ja kinkku rapeaksi, lisää hunaja ja laske lämpöä. Anna paistoksen hautua ja karamellisoitua rauhassa, kinkku ja paprikat saavat muhia puoli tuntia.
Paahdettu kurkku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kurkku n. 3 cm paksuiksi paloiksi ja tee toiseen päähän ristikkoviillot. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paahda kurkut nopeasti molemmilta leikkauspinnoilta. Silppua hillottu inkivääri ja asettele kurkkujen ristikoiduille puolille. Valuta päälle teelusikallinen sambal oelek -tahnaa.
Valkosipuliin dipatut ruohosipulinvarret
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa yksi valkosipulinkynsi öljyyn ja sekoita. Vedä ruohosipulin varret öljyn läpi ja käytä annoksen viimeistelyyn.