Tämä kakku on herkullisinta, jos se saa hyytyä jääkaapissa pitkään.
Mustaherukkaunelma
Ainekset
Työvaiheet
- Jauha keksit monitoimikoneessa tai murskaa paksussa muovipussissa nuijalla. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Pane leivinpaperi halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuoan pohjalle ja kiristä reuna ympärille.
- Levitä muruseos vuoan pohjalle ja taputtele tasaiseksi. Soseuta marjat monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita sose, rahka ja sokerit. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma napakaksi. Purista liivatteista liika vesi pois.
- Kuumenna limettimehu kattilassa ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada liivate marja-rahkaseokseen ohuena nauhana ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kermavaahto kolmessa erässä, jolloin täytteestä tulee kuohkeaa.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Peitä vuoka tuorekelmulla ja alumiinifoliolla. Nosta jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta lastojen avulla tarjoiluastiaan. Koristele marjoilla.